• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Kevés a szakorvos, sokat kell várni a rendelőben

Lapszemle Forrás: beol.hu

Szeghalmon a szakrendelések miatt bosszankodnak a helyi és a környékről érkező betegek.

Ugyanis – elmondásuk szerint – előfordul, hogy hiába ülnek be korán reggel a váróterembe, aznap nem nézik meg őket. A képviselő-testületi ülésen is elhangzott a probléma, hogy kevés az orvos, illetve sok esetben a heti egyszeri rendelés. Mint dr. Farkas Erzsébet képviselő, a szociális és egészségügyi bizottság elnöke elmondta, a bőr- és belgyógyászat terén elég, de a szemészeten, a sebészeten és a füll-orr-gégészeten nem a heti egyszeri alkalom – írja a beol.hu portálja.

Jó lenne, ha legalább heti kétszer lenne e területeken szakorvos Szeghalmon. Nem fordulhat elő, hogy kisgyermekkel vagy akár idősen ennyi időt kelljen várni egy vizsgálatra – folytatta dr. Farkas Erzsébet, aki szerint félő, hogy elmennek a betegek máshová, és így kiürül a szakrendelő. A problémáról beszélt a felettes intézmény, a gyulai Pándy Kálmán kórház vezetésével is. Kiderült, hogy alig van olyan szakorvos, aki elmenne Szeghalomra. Ha az óradíjat kiegészítené a város, és így többet adnának nekik, oda lehetne őket csábítani – vetette fel dr. Farkas Erzsébet, hozzátéve azt is, hogy kerekasztal-beszélgetést kezdeményez, ahol a kórház, az önkormányzat, illetve a környékbeli többi település – ugyanis nem csak lokális, hanem kistérségi problémáról van szó – közösen megoldást találhatna a gondokra, hiszen a betegek érdeke kell, hogy az első legyen – jegyezte meg a szakember. A Pándy Kálmán kórháznál elmondták, hogy az intézmény vezetése partner egy ilyen beszélgetésben, a közös problémamegoldásban.

Jelenleg Magyarországon a szakrendelői ellátás mindenütt gondot okoz, a szakrendelők szakorvosokkal történő ellátása sehol sem könnyű, és ez fokozottan igaz egy alföldi kisváros esetében is – nyilatkozta dr. Kövesdi József orvos igazgató, kiemelve azt is, a betegek most is megfelelő ellátást kapnak a szakrendelő által felhasználható óraszám keretéig, a szakmai előírásoknak megfelelően. Mint mondta, tudomása szerint a rendelési napokon az ott dolgozó szakorvos nem fejezi be addig a rendelést, amíg az összes várakozó beteget el nem látta.

Az óradíjakat a kórház fizeti az itt dolgozó orvosoknak – fűzte hozzá dr. Kövesdi József, s kiemelte, hogy a szeghalmi szakrendelő – mely 2000-ben került megyei kezelésbe, amikor az akkori önkormányzat átadta a feladatokat – bezárása soha nem volt napirenden.

Legolvasottabb cikkeink