• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Főigazgatói beszámoló az eredményekről és a tervekről

Lapszemle 2023.03.06 Forrás: Rákosmente TV
Főigazgatói beszámoló az eredményekről és a tervekről

Sok munka és lényeges eredmények vannak mögöttünk - számolt be róla a Bajcsy Kórház fél éve kinevezett főigazgatója, Dr. Óváry Csaba.

Izgalmas féléven vagyunk túl, nagy tervekkel vágtunk ennek neki és nagyon sok ötletünk volt, ezek egy részét talán sikerült is megvalósítani, úgy, ahogy azt szerettük volna. Van, amiben még nehézségeink vannak, de azt gondolom, hogy sok munka és lényeges eredmények vannak mögöttünk - mondta el Dr. Óváry Csaba, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház főigazgatója a Rákosmente TV-nek adott interjúban, melyben a kinevezése óta elvégzett munkáról és az idei év terveiről kérdezték.

Az egyik legfontosabb eredményüknek azt tartom, hogy már kora ősszel sikerült bevezetnünk egy új minőségirányítási rendszert a kórházban, ami ma az egészségügyben a legmagasabb szintű rendszer, és aminek bevezetése rengeteg ember munkáját igényelte, nagyon sok folyamatunkat újra kellett gondolni és át kellett hangolni, de egy külső auditon megfeleltünk, büszkén mondhatom, hogy teljesítettük azokat a kívánalmakat, ami ehhez szükséges.

Fontos eredménynek tartom azt is, hogy 2023-ban a magyar stroke konferenciát a Bajcsy Kórház fogja rendezni. Ez nagyon nagy eredmény, csak emlékeztetnék arra, hogy a tavalyi konferenciát követően, amelyen mi is szerepeltünk, aés megkaptuk a nemzetközi Angels Kezdeményezés arany fokozatú stroke-ellátó minősítésését, ami a stroke-ellátásban a” Michelin-csillag”. Nyilván az eddigi eredményeknek és ennek a minősítésnek is szerepe volt abban, hogy a mi pályázatunk nyert. Nagy erőkkel készülünk a konferenciára, amely nemcsak egy orvosi konferencia lesz, hanem egy szakdolgozói vándorgyűlés is.

Szintén nagy eredmény, hogy a Bajcsy Kórház vérdepója volt az országban az első, amelyik az Országos Vérellátó Szolgálat minta vérdepó minősítését megkapta. Hadd csináljak egy kis reklámot, március 14-én, a Magyar Vöröskereszt együttműködésével újra Véradó napot szeretnénk tartani, mert ahhoz, hogy a megfelelő műtétszámot tudjuk tartani, és a beavatkozásokat megfelelő minőséggel tudjuk elvégezni, ahhoz vérre is szükség van. További eredmények és a tervek a teljes beszélgetésben hallhatók.

Legolvasottabb cikkeink