• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Hány éves kortól ajánlott az anyajegyszűrés?

   Hány éves kortól ajánlott az anyajegyszűrés?

  • Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

   Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

  • Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

   Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

 • egynapos sebészet
  • "Sokkal több beteget tudunk ellátni az egynapos sebészet során"

  • Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

   Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

Főigazgatói beszámoló az eredményekről és a tervekről

Lapszemle 2023.03.06 Forrás: Rákosmente TV
Főigazgatói beszámoló az eredményekről és a tervekről

Sok munka és lényeges eredmények vannak mögöttünk - számolt be róla a Bajcsy Kórház fél éve kinevezett főigazgatója, Dr. Óváry Csaba.

Izgalmas féléven vagyunk túl, nagy tervekkel vágtunk ennek neki és nagyon sok ötletünk volt, ezek egy részét talán sikerült is megvalósítani, úgy, ahogy azt szerettük volna. Van, amiben még nehézségeink vannak, de azt gondolom, hogy sok munka és lényeges eredmények vannak mögöttünk - mondta el Dr. Óváry Csaba, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház főigazgatója a Rákosmente TV-nek adott interjúban, melyben a kinevezése óta elvégzett munkáról és az idei év terveiről kérdezték.

Az egyik legfontosabb eredményüknek azt tartom, hogy már kora ősszel sikerült bevezetnünk egy új minőségirányítási rendszert a kórházban, ami ma az egészségügyben a legmagasabb szintű rendszer, és aminek bevezetése rengeteg ember munkáját igényelte, nagyon sok folyamatunkat újra kellett gondolni és át kellett hangolni, de egy külső auditon megfeleltünk, büszkén mondhatom, hogy teljesítettük azokat a kívánalmakat, ami ehhez szükséges.

Fontos eredménynek tartom azt is, hogy 2023-ban a magyar stroke konferenciát a Bajcsy Kórház fogja rendezni. Ez nagyon nagy eredmény, csak emlékeztetnék arra, hogy a tavalyi konferenciát követően, amelyen mi is szerepeltünk, aés megkaptuk a nemzetközi Angels Kezdeményezés arany fokozatú stroke-ellátó minősítésését, ami a stroke-ellátásban a” Michelin-csillag”. Nyilván az eddigi eredményeknek és ennek a minősítésnek is szerepe volt abban, hogy a mi pályázatunk nyert. Nagy erőkkel készülünk a konferenciára, amely nemcsak egy orvosi konferencia lesz, hanem egy szakdolgozói vándorgyűlés is.

Szintén nagy eredmény, hogy a Bajcsy Kórház vérdepója volt az országban az első, amelyik az Országos Vérellátó Szolgálat minta vérdepó minősítését megkapta. Hadd csináljak egy kis reklámot, március 14-én, a Magyar Vöröskereszt együttműködésével újra Véradó napot szeretnénk tartani, mert ahhoz, hogy a megfelelő műtétszámot tudjuk tartani, és a beavatkozásokat megfelelő minőséggel tudjuk elvégezni, ahhoz vérre is szükség van. További eredmények és a tervek a teljes beszélgetésben hallhatók.

Legolvasottabb cikkeink