• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Gulyás: 27 CT van Budapesten, mit tegyünk még?

Lapszemle 2019.11.22 Forrás: Index
Gulyás: 27 CT van Budapesten, mit tegyünk még?

A Mátrai Erőműnél egyszeri eseményről volt szó, semmilyen határérték-túllépést nem mérnek a hatóságok, a sajtóban rémhírek terjednek.

Ma 27 CT-van Budapesten, és 23 kerület. „Mit tegyünk még?” – tette fel a kérdést Gulyás Gergely miniszter a csütörtöki kormányinfón, aki szerint egy választási kampányban lehet hülyeséget beszélni, utána viszont szembesülni kell a valósággal, írja az Index.

A miniszter szerint az atlétikai vébé nyereséges lehet, ehhez nemcsak stadion hanem park is épülne a Duna-parton, a fővárosnak november végéig kell dönteni, de legeslegkésőbb decemberben el kell dönteni, hogy Budapesten vagy vidéken meg tudják-e rendezni a vébét. Gulyás szerint népszavazást tartani a stadionról már nincs idő és nincs is értelme. 

Az MLSZ adatai szerint a kormány több mint 100 milliárdot költött foci támogatására. Miért ennyire fontos a kormánynak a profi futball támogatása, kérdezte a Reuters. Gulyás azt mondta, lehet vitatkozni az eredményekről, de a 2016-os Európa-bajnokságon jól szerepelt a válogatott, amelynek a teljesítménye ennek ellenére „időnként szomorúságra is okot ad”. A miniszter reményét fejezte ki a pótselejtezők miatt. 

Nehéz egy autóban megtiltani a dohányzást, ha valaki a saját autójában ül – kommentálta Lázár János javaslatát a miniszter. 

A dugódíjról a Fővárosi Közgyűlés tud döntést hozni saját hatáskörében, ha ez megtörténik, azzal szemben nincs apelláta – jelentette ki Gulyás, aki szerint nem biztos, hogy a közgyűlésnek megvan a jogi eszköze a dízelautók kitiltására. 

Mátrai Erőmű: állandó és folyamatos az ellenőrzés, ennek adatai a kormány rendelkezésére állnak. Egyszeri eseményről volt szó, semmilyen határérték-túllépést nem mérnek a hatóságok, rémhírek jelennek meg a sajtóban – közölte Gulyás, aki szerint 2017-ben még veszteséges volt az erőmű, majd pedig nyereségessé vált. Az Index kérdésére Gulyás megerősítette, hogy semmiféle fertőzéstől nem kell tartani az erőmű közelében. A kormányzati felelősséget eddigi is vállalták és ezután is vállalni fogják a szakhatósági eljárásokért.

Arról, hogy ma hány emberre van szükség a hatékony környezetvédelemhez, nem érdemes politikai vitát folytatni, jelezzék a szakemberek és a területen dolgozók, ha probléma van, ugyanakkor Gulyás úgy látja, hogy a környezetvédelem Magyarországon az elmúlt években nagyjából jól működött.

Legolvasottabb cikkeink