• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Gyógyturizmus Zsámbékon

Lapszemle Forrás: Magyar Hírlap Online

Uniós segítséggel színvonalas idegenforgalmi fogászati központ létesült.

Zsámbék a közeljövőben várhatóan nemcsak a műemlék romtemplomáról lesz híres, hanem az ESPA Bio & Art Hotelben létrejövő modern fogászati központról is. Hazánk Európában piacvezető az egészségügyi turizmus terén, s az ebben rejlő lehetőséget szeretnék kihasználni azzal, hogy Budapest közelében, de nyugodt környezetben található 38 szobás négycsillagos modern szálloda wellness és sport szolgáltatásait külföldi vendégeknek szánt fogászattal bővítik – írja a Magyar Hírlap – online.

A modern négycsillagos wellness szálloda 178 millió forint értékű gyógyturisztikai fejlesztést hajtott végre ötvenszázalékos uniós támogatással. Ennek során egy korszerű fogászati szolgáltató központtal - amely ez év áprilisában nyílik - és egy többfunkciós rendezvényteremmel bővültek. Az egészségügyi szolgáltatással elsősorban a külföldi vendégeket célozzák meg. A beruházás az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. Kapacitásukat a céges rendezvények tekintetében is növelik, hisz a meglévő 5 kisebb konferenciaterem mellett most egy új nagyobb rendezvényterem is létesült.

A projekt zárórendezvényét 2013. március 22-én rendezték a szállodában, amelyen többek között részt vett Csepreghy Nándor, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára, Puskás Dániel, a Pro Régió Ügynökség, a közreműködő szervezet operatív vezetője, és Csenger-Zalán Zsolt, Zsámbék polgármestere.

Az Új Széchenyi Terv Közép Magyarországi Operatív Programja keretében támogatással megvalósult projektben a szállodaépület új szárnyaként öt kezelőhelységből és kiszolgáló helységekből álló akadálymentesített egészségügyi központ létesült 176 m2 alapterülettel, mellette egy több funkciós, konferencia technikával ellátott 100 m2-es terem került kialakításra. Az egészségügyi szolgáltatás terén az Espa Bio & Art Hotel a térségben kedvező ár-érték aránnyal kalkulál, mert kissé alacsonyabb árakon korszerű fogászati szolgáltatást és modern szállodai elhelyezést tud biztosítani, komplex rekreációs szolgáltatásokkal.

Külföldi vendégeket megcélozva, a cég a beruházással növelni szeretné a szálloda kihasználtságát, valamint saját éves bevételét. A fejlesztéssel ugyanakkor új munkahelyeket is teremt és növeli a térség idegenforgalmi vonzerejét, Zsámbék és környékének látogatottságát – emeli ki a portál.