Kevesebb hús-beszállítóval és szigorúbb ellenőrzés mellett dolgoznak tovább.
Újonnan gyártott húsgolyók kaphatók keddtől, március 26-tól a magyarországi IKEA áruházak éttermeiben – közölte a cég. Az IKEA Csoport február végén döntött a szóban forgó svédországi beszállítótól származó húsgolyó tétel eladásának beszüntetéséről, miután a céget is érintette az európai lóhúsbotrány. Első lépésként, független szakértőkkel együtt, vizsgálat alá vette az IKEA a húsgolyók gyártását és az érintett svédországi beszállítót. A vizsgálat után a húsbeszállítók számának csökkentése révén egyszerűsítették az ellátási láncot – olvasható a napi.hu portálján.
Nagyobb ellenőrzés alá vonta a cég a szóban forgó beszállítót, a DNS-analízist kiterjesztve a nyers húsra és a késztermékekre egyaránt, a minőségbiztosítási rendszer fejlesztésével a termékek útja egészen a gazdaságig visszakövethető legyen. Az összes gyártóegységben, az összes beszállítótól származó darált hús esetében a DNS-vizsgálat immár a rendes eljárás részét képezi.
Kiterjesztett független szakértői auditok révén biztosítjuk, hogy a beszállítók és albeszállítók megfeleljenek ezeknek a szigorúbb követelményeknek.
A csehországi, magyarországi és szlovákiai IKEA éttermek kínálatában március 26-ától ismét megtalálhatók lesznek a húsgolyók, majd nem sokkal később a Svéd Finomságok Boltja polcaira is visszakerülnek a termékek – áll a cég közleményében.