• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

   A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

 • egynapos sebészet
  • Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

   Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

  • Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

   Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

Győr díszpolgára dr. Tamás László János

Lapszemle 2021.03.26 Forrás: kisalföld.hu
Győr díszpolgára dr. Tamás László János

Bár a jövő hónapban eléri a nyugdíjkorhatárt, addig szeretne dolgozni az osztályon, ameddig szakorvosi tudására és tevékenységére szükség van.

Díszpolgári címmel díjazták nemzeti ünnepünkön dr. Tamás László Jánost lelkiismeretes és elhivatott orvosi munkája, a Petz Aladár oktató kórház főigazgató főorvosaként végzett alázatos, szakszerű vezetői tevékenysége, valamint a koronavírus-járvány alatt tanúsított fáradhatatlan és professzionális munkája elismeréseként. - írta a kisalföld.hu. A lap ez alkalomból beszélgetett a szakemberrel.

– Nagyon szívmelengető, ha az embert az a környezet ismeri el, ahol él. Sokan gratuláltak az elismerés nyilvánosságra hozása után, nehéz volt meghatottság nélkül olvasnom a kedves szavakat. Ebből látszik, hogy amit én annak idején elkezdtem, érdemes volt csinálni. Bevallom, az elmúlt negyvenéves szakmai múltamra vagyok a legbüszkébb. Meggyógyított betegeim köszönete a legnagyobb elismerés számomra – árulta el a főorvos úr, amikor a díjhoz gratuláltunk.

Dr. Tamás László János számára nemcsak a város volt élhető, de mindig tisztelte az intézményt is, amelyben dolgozott. Amikor 1980-ban végzett az egyetemen, nagy dicsőség volt a győri kórházban álláshoz jutni. A sebészetre is nagyon nehéz volt bekerülni, de meg is becsülték a helyet.

– Az érsebészettel olyan szakterületet sikerült választanom, ami velünk együtt nőtt ki Magyarországon. Valakinek visszaadni a járóképességét, megelőzni a bénulását vagy a keringését visszaállítani egy műtéttel, igazi nagy kihívás. Számomra nagyon szép része a gyógyításnak, amiben persze sok kudarc is van, mert azért a krónikus érbetegség nem gyógyítható még. A gyógyításban mindent meg tudtam tenni, ami elvégezhető Magyarországon, hiszen a legmagasabb technikai szintet értük el. Ez a szakma sok lemondással járt, de sokat is adott. Úgy érzem, a nehézségek ellenére is megérte. Szerencsés vagyok, hogy egy boldog család van körülöttem, akik tanulva az én példámból valamennyien az egészségügyben dolgoznak, bár ők már talán jobban ügyelnek a munka és magánélet egyensúlyára – jegyezte meg a főorvos. További részletek  cikkben

 

Kapcsolódó hírek

Legolvasottabb cikkeink