• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Haraszti Péter: A magán és az állami egészségügy egymás partnerei

Lapszemle MA 06:03 Forrás: heol.hu
Haraszti Péter: A magán és az állami egészségügy egymás partnerei

Az lenne a cél, hogy a két szektor közösen, egymást segítve minél magasabb szintű egészségügyi szolgáltatást nyújtson a lakosságnak.

Haraszti Péter álma egy magas szakmai színvonalú, országos lefedettségű magánegészségügyi rendszer kiépítése volt. Egy olyan, széles spektrumot lefedő egészségügyi szolgáltató létrehozása volt a cél, amely magában foglalja a komplex járóbeteg-szakellátást, labor- és képalkotó diagnosztikai szolgáltatást, a magas színvonalú kórházi ellátást és a rehabilitációt is. Ám nem csupán egy komoly szakmai csapatot, színvonalas szolgáltatást akarnak kínálni országszerte, hanem a páciensek érdekében örömmel vágnak bele az egészségért tett közös gondolkodásba is. Mert másik nagy álma, hogy javítsanak végre a lakosság egészségtudatosságán is. Mindezekről a heol.hu beszélgetett vele.

A TritonLife Csoport a legnagyobb és leggyorsabban növekvő magán egészségügyi szolgáltató Magyarországon. A csoport nagy volumenű terjeszkedésével a járó- és fekvőbeteg-ellátásra, valamint a képalkotó és a laboratóriumi diagnosztikára összpontosít. Dinamikusan terjeszkednek Budapesten és a vidéki nagyvárosokban is, fokozatosan kiterjesztve minőségfókuszú kiválósági központjainak működését az egész országra.

– A növekedés jelentős gyorsasággal halad: idén már 10 városban,18 helyszínen vagyunk jelen, átfogó szolgáltatásokat nyújtva. A helyszíneken belül nyolc kórház, három diagnosztikai egység, valamint hét járóbeteg-ellátó központunk működik. Emellett országos laboratóriumi mintavételi hálózatot építünk – világította meg Haraszti Péter.

A lap kíváncsi volt arra is, hogyan látja a magánegészségügyi szektor helyzetét Magyarországon. Mint mondta, a jelenlegi helyzet kicsit mostoha, mert nincs olyan világos finanszírozási és szabályozó rendszer, mely kiszámítható viszonyokat teremtene a szektorban, ezért az emberek jelentős anyagi ráfordítások árán férnek hozzá a magánegészségügyhöz.

– Remélem, hogy lesz ebben a következő években pozitív előrelépés. Évente sok százezer ember fordul hozzánk, s találja meg a gyógyulásának útját. A szektor folyamatosan fejlődik, s azt látom, hogy két-három nagyobb ilyen csoport lesz, mint mi, akik partnerei lehetnek majd az állami egészségügynek az országos betegellátás hatékonyabbá tételében. Ehhez nyilván sok változás szükséges, s az lenne a cél, hogy a két szektor közösen, egymást segítve minél magasabb szintű egészségügyi szolgáltatást nyújtson a lakosságnak – mondta. Kiemelte, ez nagyrészt finanszírozási kérdés, de szükséges hozzá a megfelelő szabályozási háttér is.