• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Hazudjunk boldog kórházat

Lapszemle Forrás: HVG Online

A körlevélből logikusan az következik, hogy bármikor kitilthatják a médiát a kórházakból.

A GYEMSZI nevű kormányzati szervről utoljára akkor hallottunk, amikor néhány hónapja jelentős figyelmet váltottak ki úgy szakmailag, mint emberileg azzal, hogy a kórházakat az állományukban lévő lovak összeszámlálására kérték. A humántárca alá tartozó, lassan mindenhol az állami tulajt reprezentáló Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet barátságos felszólítása valamiért megdöbbentette az eü-intézmények vezetőit, mintha legalábbis nem ránk, a közre tartozna, hány ló is áll a kórház istállóiban, vagy ha fekszenek, nem foglalnak-e el túlságosan sok ágyat – olvasható a HVG – online Vélemény rovatában.

Most, a Népszabadság információja szerint – folytatódik az írás – újra közérdekű adat témakörben fordult az orvosokhoz, kórházi vezetőkhöz a GYEMSZI. Azonban most, mondhatni, ellenkező előjellel: adatok elhallgatása, ill. velük kapcsolatos nyílt hazudozás céljából.

Az intézet – jegyezzük meg rögvest: némi joggal – abból indult ki, hogy az újságírók olyanok, hogy időnként kérdeznének, infókhoz próbálnának jutni, a közt próbálnák informálni fontos közügyekről, akár például olyasmiről is, hogy hogyan is áll anyagilag egy adott kórház, milyen az ellátás minősége. No, ez az a pont, ahol a turulba született állam azt mondja, eddig és ne tovább. Az állam által direkte e célra összeállított hazugságpanel szerint "a főigazgatóknak részben (...) azt kell mondaniuk, mindenkinek mindene megvan, illetve ki kell térniük a válasz elől, mondván: az adósságokról adat csak a jövő hónap közepén várható, de azt is majd az államtitkárság kommunikálja".

Anyagi helyzet, kórházi ellátás? Nincs itt semmi néznivaló, tessenek továbbsétálni, ne csoportosuljunk – írja a szerző, aki a cikk végén így összegzi véleményét: Teljesen nyilvánvaló, hogy mostantól egészségügyi egységnyilatkozatok tömege lepi majd el a nyomtatott és online sajtót. Államosított kórházak vezetői, államosított betegek irányítói unisono fogják harsogni az államosított egészségügy dicséretét. Mindenkinek mindene megvan - hallhatjuk majd a kórust, és többen hozzá fogják tenni, akárhányadika is van, hogy adat csak jövő hónap közepén lesz, ill. tudja mit, most biztos nincs, nézzen be jövő héten.
Csak a kórtermekben rendelnek majd el folyamatos látogatási tilalmat, nehogy kamera kerüljön a betegek közé. Azt ugyanis nem élné túl az állami hazugsággyár.

Legolvasottabb cikkeink