• nátha
    • Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

      Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Hétfőn temetik Bándy Katát

Lapszemle Forrás: Magyar Nemzet

A belügyminiszter a közszolgálat halottjának nyilvánította Bándy Katát, akitől hétfőn vesznek végső búcsút.

P. Lászlót hazugságvizsgálat alá vethetik. Aljas indokból elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt elrendelték a meggyilkolt pécsi pszichológus megölésével gyanúsított férfi előzetes letartóztatását. Közben a belügyminiszter a közszolgálat halottjának nyilvánította Bándy Katát, akitől hétfőn vesznek végső búcsút. A rendőrök most ellenőrzik azon tanú nyilatkozatát, aki egy nő sikoltozását hallotta a gyilkosság hajnalán – írja a Magyar Nemzet.

Bándy Kata édesapja a Magyar Nemzet hasábjain keresztül arra kéri a sajtót, hogy lánya hétfői temetését tapintatosan kezelje. A pszichológusnőt Szekszárdon helyezik örök nyugalomra. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szerdán a honlapján közölte, hogy Pintér Sándor belügyminiszter a közszolgálat halottjának nyilvánította a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság meggyilkolt pszichológusát – olvasható a Magyar Nemzet – online oldalán.

A Pécsi Városi Bíróság harminc napra elrendelte P. László előzetes letartóztatását aljas indokból elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt. Hajdu István, a bíróság elnöke a kényszerintézkedés indokaival kapcsolatban megjegyezte, a bíróság megítélése szerint fennáll a szökés, az elrejtőzés, a tanúk befolyásolásának, a tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésének veszélye.

A gyanúsított előzetes letartóztatásba helyezése után Sólymos Sára, a férfi kirendelt védője a Magyar Nemzetnek elmondta, védence a tárgyaláson mindenben fenntartotta a rendőrségen tett korábbi vallomását.

Mint, ismert, P. László kedden részletes beismerő vallomást tett. A nyomozóknak elmondta, a pszichológusnőt a háza ajtajában szólította le, de Bándy Kata a Vadász utca irányában továbbment, ő pedig követte. P. László beszámolója szerint a Vadász utcai buszmegállótól már ő hurcolta át a közelben lévő bokros részre. A gyanúsított szexuális kapcsolatba akart lépni Bándy Katával, de tervét nem sikerült megvalósítania, mert a nő ellenállt. A férfi fojtogatni kezdte a pszichológust táskájának szíjával, de a dulakodás közben Bándy Kata egy árokba gurult. Ezután P. László elvette a lány mobiltelefonját, majd elmenekült.

A védő tájékoztatása szerint P. László nem volt tisztában azzal, hogy megfojtotta a nőt. Abban a tudatban hagyta el a helyszínt, hogy a sértett életben van. A gyanúsított másnap a testén lévő karmolásokból és a nő nála lévő mobiltelefonjából következtette ki, mi történhetett előző éjszaka. Ezután a férfi a hírekből, az internetről szerzett információk alapján szembesült tettének következményeivel. P. László állítása szerint kábítószeres befolyásoltság alatt állt. Rendőrségi forrásaink szerint a nyomozók fenntartással kezelik P. László vallomását, a szakemberek továbbra is azt a verziót tartják valószínűnek, hogy a tettesnek társai is voltak.

A vizsgálatban ellenőrzik annak a tanúnak a nyilatkozatát is, aki egy nő sikoltozását hallotta a gyilkosság hajnalán, és egy fekete autót is látott elhajtani a helyszínről. A rendőrség véleménye szintén az, hogy az elkövetők kocsival voltak, a jármű esetleges megtalálása esetén abból akár döntő bizonyítékok is előkerülhetnek. A nyomozók hasonlóan nem hagyták abba a nyomok gyűjtését a sértett megtalálásának helyszínén sem, a vizsgálatban akár más érintettek DNS-mintái is előkerülhetnek. A Magyar Nemzet forrása felhívta a figyelmet, hogy az eddig fellelt genetikai minták ellenőrzésével sem végeztek még teljesen a szakértők.