• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Hévíz erősebb a magyar államnál?

Lapszemle Forrás: Magyar Nemzet

A hévízi önkormányzat nem menesztette a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatóját, Hegedűs Lajost.

A határozatot annak ellenére hozta meg a helyhatóság, hogy a Somogy Megyei Ügyészség és a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés, valamint a közbeszerzési eljárások befolyásolásának gyanúja miatt nyomoz több, a gyógyfürdőben történt beruházás kapcsán.

A jórészt állami tulajdonú cég stratégiai igazgatói posztját közelmúltbéli államtitkári kinevezéséig Nagy Róza, Hegedűs korábbi minisztériumi főnöke töltötte be.

Az MNV mint a Hévízgyógyfürdő többségi tulajdonosa továbbra is fenntartja álláspontját, miszerint a vezetőcsere elősegíti az eddigi viták lezárását, és biztosítja a társaság zökkenőmentes működését és adatható gazdálkodását. Tekintettel arra, hogy ehhez a tulajdonosok közötti egyetértés szükséges, az MNV folytatni kívánja a hévízi önkormányzattal megkezdett egyeztetéseket, és bízik abban, hogy ezek eredményeként a helyhatóság támogatja a többségi tulajdonos által javasolt személyi döntések meghozatalát - áll az MNV közleményében.

Vértes Árpád, korábban az SZDSZ által támogatott, ma független polgármester ugyanakkor kifejtette: a múlt héten már tárgyaltak az MNV vezetőivel, akiktől együttműködést kértek, mert közös érdek, hogy a fejlődés ne álljon le Hévízen.

Az ügyvezető igazgatóval szemben felvetődött kifogásokra (a tó melletti kemping bérbeadását meghirdető pályázat, a város sportéletének támogatása és a fürdő gazdálkodását vizsgáló nyomozás) reagálva Vértes közölte: inkább dicsérni kellene az igazgatót, ráadásul a nyomozás során semmi nem vetődött fel vele szemben.

Eközben eredménytelenül zárult a hévízi tó melletti kemping üzemeltetésére meghirdetett pályázat is, így az eddigi bérlőtől a gyógyfürdőt üzemeltető társaság veszi át a működtetést. Hegedűs Lajos állítása szerint ez nem okoz nehézséget, miután saját gyógyszállója működtetésében már kellő tapasztalatot szerzett a társaság.

Legolvasottabb cikkeink