• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Hiába voltak a frontvonalban az idősotthonok ápolói

Lapszemle 2020.06.25 Forrás: 24.hu
Hiába voltak a frontvonalban az idősotthonok ápolói

Egyetlen olyan válasz sem érkezett, hogy az idősotthonok fenntartói saját hatáskörben megadnák az 500 ezer forint jutalmat.

Orbán Viktor április elején jelentette be, hogy minden egészségügyi dolgozó 500 ezer forint plusz juttatást kap az idén. Később kiderült, hogy az összeg bruttó, és július elsején esedékes. Majd arról is érkeztek hírek, hogy hiába álltak helyt derekasan a vírushelyzetben, kimaradnak a prémiumból az egészségügyi dolgozók közül sokan. Különösen a szociális szférában volt nagy a felháborodás, amiért őket kihagyták a szórásból, és legfeljebb a fenntartó önkormányzat vagy egyház jóságában és anyagi lehetőségeiben bízhatnak - írta a 24.hu.

A lap körkérdésére egyetlen olyan válasz sem érkezett, hogy az idősotthonok fenntartói saját hatáskörben megadnák az 500 ezer forint jutalmat. Inkább az derült ki, hogy noha valamennyi pénzt próbálnak kigazdálkodni, vannak intézmények, ahol erre biztosan nincs fedezet. Olyan is akad, ahol szó sincs jutalomról, sőt a szokásos évi juttatás is bizonytalanná vált.

Ahol már eldöntötték a juttatás összegét, onnan szerény, az egészségügynek szánt jutalom legfeljebb ötödét kitevő összegről érkeztek hírek. Győr nemrég megválasztott kormánypárti polgármestere, Dézsi Csaba András június 16-án jelentette be, hogy a város 250 szociális dolgozója egyszeri 110 ezer forintos bérkiegészítést kap, mivel az elmúlt hónapokban az egészségügyi dolgozókhoz hasonlóan ők is az első vonalban harcoltak a járvány elleni védekezés során.

Arról is lehetett olvasni, hogy Budapesten 100 ezer forint egyszeri jutalmat kapnak a szociális dolgozók, illetve hogy az egyházi intézményekben extra cafeteriajuttatást, jutalmat, pénzbeli támogatást terveznek.

A tatabányai önkormányzat 30 százalékos bérkiegészítést ad a Tatabányai Járási Egyesített Szociális Intézményben dolgozóknak a koronavírus-járvány miatt megnövekedett többletfeladatok kompenzálására.

Érden a veszélyhelyzet kihirdetése után a gondozók az idősek védelme érdekében – saját döntésük alapján – beköltöztek az idősotthonba, három hétre. Erre az időre átlagosan havi bruttó 77 409 forint többletjövedelmet kaptak. Bérkiegészítést viszont, bármennyire is szeretnének, forrás hiányában nem tudnak adni a dolgozóknak. Továbbiak a cikkben

Legolvasottabb cikkeink