• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Hízni megyünk ''wellness'' címén

Lapszemle Forrás: heol.hu

Kutatást végeztek hazánkban a wellness-szolgáltatásokat keresők étel- és italfogyasztási szokásairól.

Az eredmények talán nem olyan meglepők, a válaszokból akár magunkra is ismerhetünk. Hiába szól a wellness az egészségtudatos életmódról, az ilyen szolgáltatást nyújtó szállodák vendégeinek harmada többletsúllyal érkezik haza a fogyást elősegítő szolgáltatásokat nyújtó szállodákból. A teljes, illetve félpanziós ellátás gyakran készteti arra a wellnessezőket, hogy az étkezőben „erejükön felül teljesítsenek", sőt az étellopás sem ritka, miközben a sportolási lehetőségeket csak minden tizedik vendég veszi igénybe – írja a Heves Megyei Hírlap – online oldalán.

Hiába van a szálláshelyek több mint harmadánál kifejezetten fogyni vágyóknak összeállított program, a vendégek körében sokkal inkább a passzív pihenés és a kikapcsolódás a népszerű – mutatott rá a Szallas.hu friss hazai felmérésében, amelyből az is kiderült: tíz vendégből kilenc a fürdőzést, a szaunázást választja, a sportolási lehetőségeket ehhez képest közülük elenyészően kevés, átlagosan egy veszi igénybe.

A wellness-szállodákban a legtöbben félpanziós ellátást igényelnek, amit az all inclusive étkeztetés követ. A többség ugyan odafigyel arra, hogy mit eszik ilyenkor, ennek ellenére a vendégek harmada egy kiadósabb pihenés után azt tapasztalja, hogy otthon többet mutat a mérleg. Ám nemcsak az evés, az alkoholfogyasztás terén is kevésbé vagyunk mértéktartóak a wellness típusú kikapcsolódás idején, a vendégek közel fele ilyenkor szívesebben iszik alkoholos italokat is. Csak abban az esetben vannak kivételek, ha gyermeket is hoznak magukkal, mivel a kicsi mozgásigénye nagyobb, mint a szülőké vagy a nagyszülőké.

Az egyik egerszalóki pihenőhelyen is hasonló a helyzet. Mint elmondták, leggyakrabban péntektől vasárnapig foglalnak náluk szobát az érkezők. Ez azt jelenti – és általánosságban kijelenthető –, hogy a jövetel estéjén és az elutazás reggelén végigeszik a teljes ételkínálatot. A legdrágább alapanyagokból készült fogások természetesen mindig elfogynak. A szolgáltatások igénybevételéről annyit árultak el, hogy alig mozdulnak ki a fürdőrészlegről, s a kirándulások sem túlzottan közkedveltek.