• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Hónapok óta nem kapnak teljes fizetést a Honvédkórház dolgozói

Lapszemle 2023.05.02 Forrás: atv.hu
Hónapok óta nem kapnak teljes fizetést a Honvédkórház dolgozói

A kórház azt ígéri, a következő számfejtési periódusban az alapilletményeket, és a változó béreket is egy összegben fizetik ki.

Továbbra is csúszik a pótlékok kifizetése az orvosok és szakdolgozók részére a Honvédkórházban. Olyannyira, hogy az idén az intézmény dolgozói még nem kaptak teljes fizetést - értesült az ATV Híradója. Ezt a Magyar Orvosok Szakszervezete is megerősítette, amely közölte, "a bérszámfejtés sem átlátható". A Honvédkórház a Híradónak küldött levelében azt ígérte, hogy a következő kifizetések már egy összegben fognak történni - foglalta össze a riportot az atv.hu.

A Magyar Orvosok Szakszervezetének helyi csoportvezetője az ATV Híradó stábjának úgy fogalmazott, hogy az intézményben háromezren dolgoznak és csaknem mindenki érintett. Hozzátette, a januári átszervezés nagyjából 40 ezer forintot vett ki a dolgozók zsebéből, most viszont egyéb juttatások késnek.

"A műszakpótlékok, ügyeleti díjaknak a kifizetése sem történik még meg rendesen, tehát ez nem azt jelenti, hogy nem kapjuk a pénzeket, hanem azt, hogy nem tudjuk leellenőrizni pontosan, jól kaptuk-e" - mondta Elek Norbert.

A beszámolók szerint a jelenség nem egyedi. A megkérdezett egészségügyi szakértő szerint számos hasonló eset történt már korábban is, aminek szerinte többféle oka lehet, mint például a kórházak eladósodottsága.

"A Honvédkórház februárról márciusra 82 millióról 685 millióra növelte az adósságát. Tehát 600 milliós adósság realizálódik egy hónapon belül. Ennek azért lehet olyan oka is, ami magyarázza ezt, tehát nagy összegű eszközbeszerzés vagy elújítási számlák kifizetetlensége, amely abban a hónapban járt volna le" - hangsúlyozta.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság még márciusban azt közölte, hogy kezelték a problémát, és senkit sem érhet hátrány. Most viszont úgy tűnik, hogy ez nem valósult meg. A híradónak a Honvédkórház levélben azt válaszolta, hogy "az észlelt számfejtési eltérések okát megvizsgálták és kijavították", majd hozzátették azt is, hogy a következő számfejtési periódusban az alapilletményeket, és a változó béreket is egy összegben fizetik ki.

 

Legolvasottabb cikkeink