• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Hónapokig nem kapták meg a bérüket az orvosok

Lapszemle Forrás: Kisalföld

A fertődi önkormányzat a számlázott ügyeleti díjakat nem fizette ki, többszöri szóbeli figyelmeztetés ellenére sem.

A korábban ügyeletet ellátó orvosok a Fertő partján, azért mondták fel a szerződésüket, mert hónapok óta nem kapták meg a jogos pénzüket. 2012-ben az történt, hogy május óta a fertődi önkormányzat a számlázott ügyeleti díjakat nem fizette ki, többszöri szóbeli figyelmeztetés ellenére sem. Ezért mi, vállalkozó orvosok úgy döntöttünk, hogy október elsejei hatállyal az ügyeleti szolgálat ellátását felmondjuk – közölte ügyeleti társainak nevében dr. Molnár Ferenc Mihály háziorvos – olvasható a Kisalföld – online oldalán.

Ezen összeg havonta mintegy 880 ezer forint. A felmondásnak ez volt az oka, nem pedig az, hogy nem kaptuk meg az emelt díjat: az OEP által már Fertődre, mint gesztornak utalt összeget sem kaptuk meg. Ezek a tények leellenőrizhetőek, dátumokkal, számlabizonylatokkal tudjuk bizonyítani – folytatta dr. Molnár Ferenc, aki elmondta azt is, Az összeg az OEP-től az önkormányzatnak minden hónapban rendelkezésére áll, sőt valójában egy hónapig nála van. Hiszen az augusztusi ügyeleti díjat szeptemberben számlázza ki az orvos.

Mint a lap megtudta, egy ügyeleti szolgálatra mintegy 23 ezer forint esett, ami bruttó finanszírozást és nem fizetést jelentett. (Magyarán az orvos számla ellenében jut a bruttó összeghez). Ebből pénzből fizetik például a kocsi futást, a betegnél elhasznált gyógyászati eszközöket, gyógyszereket – írja a lap.

Amennyiben a számlára érkező összegből fizetéshez szeretnék jutni, akkor járulékokat, adókat kell fizetnem, végül 300-400 forint órabér marad - részletezte az orvos. Ezért az összegért nem lehetett elvárni, hogy helyettest kapjunk. Ha meghallották, hogy mennyiért kell ügyelni, nem vállalták – tette hozzá a doktor.

Az orvosok március 7-én a tiszti orvosi szolgálattal egyeztetve levelet írtak az önkormányzatoknak, amiben kérték, hogy járuljanak hozzá lakosonként 100 forinttal ahhoz az összeghez, amelyet az OEP fizet. A korábbi juttatások, ugyanis nem fedezték az emelkedett gyógyászati eszköz-gyógyszer költségeket, valamint a megemelkedett benzinköltséget. Erről megegyezést keresve tárgyaltak volna – értesült a lap, megírva azt is, hogy a levélre a mai napig nem érkezett válasz, nem reagáltak rá sem szóban, sem írásban. Egyedül Röjtökmuzsaj-Ebergőc fogadta el az emelési igényt.

A felmondásunkra sem érkezett hivatalos válasz, az újságból értesültünk arról, hogy az önkormányzatok a kapuvári Oxytrans Kft.-vel kötöttek szerződést - mondta dr. Molnár Ferenc Mihály.