• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Hozzátartozók viszik a vizet a betegeknek

Lapszemle Forrás: mno.hu

A szombathelyi kórház egyes osztályain továbbra sem működik a vezetékrendszer. Törlőkendőkkel mosdatnak.

Nem tudni, meddig kényszerülnek víz nélkül ellátni a betegeket a szombathelyi Markusovszky kórház több osztályán. A Magyar Nemzet megtudta, a helyi hőközpont meghibásodása okozza a problémát, de az intézmény vezetése nem nyilatkozik a történtekről. Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat csak a sajtóból értesült a helyzetről. A betegek jelenleg fóliázott élelmiszereket és palackos ásványvizet kapnak, és a fürdés is csak törlőkendőkkel oldható meg – olvasható az mno.hu portálján.

Nehéz helyzetbe kerültek a betegek Szombathelyen, ahol a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház több osztályán napok óta használhatatlan a víz. A kórház egyik dolgozójától a portál megtudta: a hozzátartozókat arra kérik, ha látogatóba mennek, vigyenek vizet szeretteiknek. Az osztályokon fürödni sem lehet, ezért jelenleg nedves törlőkendőkkel igyekeznek megoldani a mosdatást, a betegek csak palackos vizet ihatnak.

Bár kedden a gazdasági igazgató arról beszélt, hogy a történtekről értesítették az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) városi szervezetének vezetőjét, az ÁNTSZ ezt cáfolta. Szerdán pedig azt közölték, hogy az Országos Tisztifőorvosi Hivatalhoz a felmerült problémáról sem a kórház vezetésétől, sem pedig a Vas Megyei Kormányhivatal Szombathelyi Járási Hivatalától nem érkezett bejelentés. A szombathelyi kórházban történtekről az ÁNTSZ a sajtóból értesült.

Mint elmondták, jelenleg az esettel kapcsolatos adatok és információk begyűjtését végzik, hogy teljes képet kaphassanak a kórházban tapasztalt problémáról. Ezután határoznak csak arról, hogy átveszik-e az ügy kivizsgálását, illetve ezután értékelik az intézmény magatartását. A hivatal nem tudta megmondani, ilyen körülmények között egyáltalán fogadhat-e betegeket az kórház.

A Vas Megyei Kormányhivataltól a portál arról értesült: Szombathelyen nem a vezetékes ivóvíz problémájáról van szó, hanem a helyi hőközpont műszaki hibájáról, ám bővebb kérdésekre csak a kórház orvos igazgatója, Káldy Zoltán tud válaszolni. Bár a portál több levelet is küldött az intézménynek, és telefonon is keresték az orvos igazgatót, a kérdésekre nem reagáltak. Így nem derült ki az sem, miképpen szeretnék megoldani a problémát, amely jelenleg nagyon megnehezíti a dolgozók és a betegek helyzetét is, és volt-e olyan páciens, akit emiatt kellett elutasítani. Arra sem reagáltak, hogy a tisztifőorvosi hivatal valóban a sajtóból értesült-e a helyzetről – jegyzi meg a portál.