• nátha
  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

 • melanóma
  • Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

   Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

  • Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

   Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

  • 10 dolog, amit mindenkinek tudnia kell a melanomáról

   10 dolog, amit mindenkinek tudnia kell a melanomáról

 • egynapos sebészet
  • Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

   Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

  • Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

   Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

  • Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

   Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

Indiai járványhelyzet egy magyar nő szemével

Lapszemle 2021.05.01 Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu
Indiai járványhelyzet egy magyar nő szemével

„Delhiben két dolog van, amire számíthatsz, az egyik Isten, a másik pedig a saját immunrendszered. Nincs más út a túléléshez”

„Delhiben ma két dolog van, amire biztosan számíthatsz. Az egyik Isten, a másik pedig a saját immunrendszered. Nincs más út a túléléshez” - írja Fodor Kata, a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége kommunikációs referense, aki elkapta az indiai mutánst, s akinek tapasztalatait a szeretlekmagyarorszag.hu közli.

Fodor Kata, a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége kommunikációs referense jelenleg Indiában tartózkodik, a humanitárius katasztrófa sújtotta Delhiben. Ő maga is elkapta a koronavírus mutáns változatát, és mivel a kórházi ellátás nem megoldott, így most otthon gyógyul, úgy tűnik, hogy lassan, de eredményesen.

Kata küldött egy írásos helyzetjelentését, melyben a kialakult állapotokról is tudósít. "Épp egy hete kezdődött, hogy elkezdett eszetlenül fájni a fejem és éjjel 39 fokos lázam lett. 1 nap alatt rengeteget romlott az állapotom és nehéz volt levegőt venni. Úgyhogy belőttük az egyik közeli Covid kórházat a Holy Familyt, ahol az elmúlt héten háromszor is jártam. Akkor a láz közepette nem realizáltam, hogy a humanitárius katasztrófa felé sodródó Delhiben rekedtem. A pozitív tesztem után szert tettem némi ivermectinre, és antibiotikumra. Az elmúlt hetet egy matracon izzadva töltöttem, és azt hittem, hogy feladja a testem. Ma, a 8. napon, hirtelen lejjebb ment a lázam és már van remény a gyógyulásra, noha a gyógyszerektől most is erősen szédülök.

A kórházak Delhiben teljesen megteltek. Igen olyanok, mint a háborúban. Az utak sok helyen rendőrségi barikádokkal lezárva. Amikor megérkezel, a bejáratban egy tábla fogad, diplomatikusan: disaster area... Tőle 1 méterre a FLU corner, másik irányba 1 méterre a betegfelvevő. 100 covid beteg között - kezükben maszkkal, csöveken lógva próbálok ellátáshoz jutni. Itt ültem már első alkalommal is 2 órát, és biztos voltam benne, ha eddig nem voltam covidos, akkor ezen a vasárnapon begyűjtöttem a vírust. De a tesztem is pozitív lett. Az orvosok és nővérek kedvesek és láthatóan profik. Ugyanakkor tehetetlenek, mert sem ágy, sem oxigén nincs. Nincs valódi ellátás.

További részletek a cikkben.

Legolvasottabb cikkeink