• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Káros a vállalati egészségbiztosítások gyengítése

Lapszemle 2018.11.19 Forrás: portfolio.hu
Káros a vállalati egészségbiztosítások gyengítése

A januártól életbe lépő szigorítás a vállalati egészségbiztosítások esetében hátrányosan érinti a magyar egészségügyet.

A Portfolio Private Health Forum 2018 rendezvény egyik központi témája volt a magyarországi egészségügyi rendszer finanszírozásának jövője, főleg annak fényében, hogy januártól a vállalati egészségbiztosítások adóelőnyének megszűnése új helyzetet teremt. A témában lebonyolított közönségszavazások is egyértelmű eredményt mutattak - írta a portfolió.hu.

Az első kérdés így hangzott: Előnyösen vagy hátrányosan befolyásolja a magyar egészségügyet és betegellátást a vállalati egészségbiztosítás adókedvezményének megszűnése?

A válaszadók határozott véleményt fogalmaztak meg, ugyanis a 114 szavazóból 107-en úgy gondolják, hogy a 2019. januárjától életbe lépő szigorítás a vállalati egészségbiztosítások esetében hátrányosan érinti a magyar egészségügyet, hiszen forrást von el a rendszerből.

A közönség arra a kérdésre is válaszolhatott, hogy milyen hatása lehet az egészségügyi szakszemélyzet Magyarországon maradására, ha erősödik a magánegészségbiztosítási piac?

Ez a kérdés is nagyon megmozgatta a hallgatóságot, ugyanis 116-an vették kezükbe okostelefonjaikat, hogy kifejtsék véleményüket a témában. A válaszolók 87%-a szerint gátolja az elvándorlást, mivel a magánbiztosítások segítik a magánszolgáltatók fejlődését és ezen keresztül a szakszemélyzet itthon maradását.

Karai Gábor (Advance Medical) az egészségbiztosítások kapcsán úgy vélte: a fürdővízzel együtt a csecsemőt is kiöntik. A vállalati egészségbiztosítás nem a felsővezetők úri huncutsága, a fizikai dolgozók is igénybe veszik a magánegészségügyi ellátást a segítségével. Kovács Tamás Attila (OTP Egészségpénztár) szerint a piaci igény az egészségre, az öngondoskodásra megvan, a vállalati források is rendelkezésre állnak. A vállalatok meg fogják találni a legkisebb teherrel járó megoldásokat. Bauer Dávid (Mol) úgy látta: a munkavállalók több mint fele egészségpénztárra tette félre a cafeteriából az elmúlt években, nagy igény van ezekre a juttatásokra, kiemelten kezelik a cégnél a szív- és érrendszeri betegséges megelőzését.

Sok közepes- és nagyvállalatnál a fizikai dolgozókra is kiterjesztették a vállalati egészségbiztosítást, vagyis a magánegészségügyi ellátást. Ők azok, akik valószínűleg önmaguk nem költenének erre saját zsebből, mert nem tehetik meg – emelte ki Karai Gábor korábban. A teljes tudósítás itt olvasható

 

Legolvasottabb cikkeink