• nátha
  • Itt az ősz, már támadnak a vírusok

   Itt az ősz, már támadnak a vírusok

  • A gyakori fülbetegségektől is megóvhat  a helyes orrfújás

   A gyakori fülbetegségektől is megóvhat  a helyes orrfújás

  • Honnan ismerhetjük fel a nátha szövődményét?

   Honnan ismerhetjük fel a nátha szövődményét?

 • melanóma
  • Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

   Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

  • Esztétikai probléma, vagy rákmegelőző állapot?

   Esztétikai probléma, vagy rákmegelőző állapot?

  • Nagykanizsán több százan vettek részt a melanóma-vizsgálaton

   Nagykanizsán több százan vettek részt a melanóma-vizsgálaton

 • egynapos sebészet
  • Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

   Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

  • Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

   Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

  • Egynapos sebészet: felmérés és tanulságok

   Egynapos sebészet: felmérés és tanulságok

Kertészkedés, kutyaterápia, kívánságfüzet a kórházakban

Lapszemle 2018.05.05 Forrás: magyaridok.hu Szerző:
Kertészkedés, kutyaterápia, kívánságfüzet a kórházakban

A nyíregyházi kórház egyik osztályán garantálják, hogy nyáron mindenki három hét szabadságot vehet ki egyben.

Tizenhat kórházi osztályt díjaztak a napokban családbarát intézkedéseikért. Stresszkezelés, kommunikációs tréning, kutyaterápia, kívánságfüzet a munkahelyi beosztásról, online segítségnyújtás, otthon maradt állatok gondozása is szerepel a jó gyakorlatok között. A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom és a Magyar Kórházszövetség még az év elején hirdetett pályázatot kórházi osztályoknak - írja a magyaridok.hu.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom alapítója Kopp Mária professzor volt, aki egész életét és munkásságát a család témája köré építette fel, fáradhatatlanul hangsúlyozta a család fontosságát, és a mozgalom legfőbb céljaként határozta meg, hogy a kívánt és tervezett gyerekek megszülessenek.

 

A Magyar Kórházszövetséggel közösen a kórházi osztályokat mint gyógyító szolgáltatót s mint család- és emberbarát módon működő munkahelyet vizsgálták meg – nyilatkozták az elismerések átadásakor a bírálók. Ez azt jelenti, hogy a pályázó osztályok vizsgálatakor figyelembe vették azokat az intézkedéseket, amelyek a dolgozók jobb munkakörülményeit, illetve a betegek jobb közérzetét szolgálják. Jó néhány olyan gyakorlatot díjaztak, amelyek elterjesztése örvendetes lenne.

A Békés Megyei Központi Kórház felnőtt hospice-palliatív osztálya kiemelt figyelmet fordít a munkavállalók testi-lelki egészségére: foglalkoznak stressz­kezeléssel, kívánságfüzetet vezetnek a beosztásról, közösen sütnek-főznek. A betegeik életének legnehezebb szakaszát, pillanatait próbálják meg elviselhetővé tenni, akik állapotuknak és igényüknek megfelelően részt vehetnek az osztály életében, kertészkedhetnek, segíthetik az intézmény hétköznap­jait.

A Bács-Kiskun Megyei Kórház csecsemő- és gyermekosztálya kiégés elleni tréninget szervez a munkavállalóinak, betegeiknek kutyaterápiával, játékokkal és programokkal alakítják ki a családbarát környezetet.

A nyíregyházi Jósa András Oktatókórház gyermekrehabilitációs osztálya minden munkavállalójának garantálja, hogy nyáron három hét szabadságot vehessen ki egyben, továbbá élmény- és integrációs terápiával kiegészített táborokat szerveznek a családoknak.

További részletek a weboldalon.

Legolvasottabb cikkeink