• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Késelés után fenyegetés

Lapszemle Forrás: Magyar Nemzet - Magyar Hírlap

Az egyik támadó előzetesben, a lábadozó sérült pedig kórházi védőőrizetben.

Illusztráció

Küzdősportolók azok a fiatalok, akiknek társaságából kettőt kis híján halálra késeltek újévre virradóra Szigethalmon. A sértettek minden jel szerint csak ennek köszönhetik életüket. A támadók csütörtökön már megfenyegették az egyik sértett családját és azt a budapesti kórházat is, ahol a két fiút ápolják – írja az mno.hu portálja.

Ahogy a lap fogalmaz: ismeretlen romák szerda este megjelentek az egyik sértett, Sávoly Gergő családjának otthonánál, és fenyegetően léptek fel, hogy ne merjenek vallomást tenni. A rendőrség ezért csütörtökön lezárta annak a budapesti kórháznak az egyik részlegét, ahol a két összeszurkált sportolót ápolják.

Az MTK fiatal bokszolója, Sávoly Gergő már túl van az életveszélyen, társa, a birkózó Bozsányi Gergő azonban csütörtökön még válságos állapotban volt. Előbbit a nyakán, fején, mellkasán és a combján érték a döfések, a birkózó fiúnak életveszélyesen károsodott egyebek mellett a mája és a veséje. A szigethalmi sörözőben az óévet búcsúztató fiatalok a jelek szerint csak azért maradtak életben, mert mindannyian küzdősportolók, így vissza tudták verni a körülbelül negyven fő brutális támadását – számol be róla a portál.

A témáról a magyarhirlap.hu így ír: Javítóintézetben tölti le előzetes letartóztatásának idejét a szilveszteri szigethalmi tömegverekedés és szurkálás egyik gyanúsítottja. Az MTK bokszolóját, Sávoly Gergőt összeszurkáló J. János elleni kényszerintézkedésről tegnap döntött a bíróság, a tizenhét éves elkövető bűntársát azonban még keresi a rendőrség. A támadás másik sérültje, a szigetszentmiklósi sportklub birkózója már túl van az életveszélyen, de sérülései kizárják, hogy visszatérjen az élsportba.

Előzetes letartóztatásba helyezte a Budakörnyéki Járásbíróság tegnap azt a fiatalt, aki a gyanú szerint január elsején hajnalban egy szigethalmi szórakozóhelyen kitört tömegverekedésben megkéselt egy férfit – közölte Kende Katalin, a bíróság szóvivője. Mint mondta, J. János helyi lakost emberölés kísérletének gyanúja miatt kedden vette őrizetbe a rendőrség, majd javaslatot tett előzetes letartóztatására, amivel a megyei főügyészség is egyetértett. A bíróság döntése értelmében a tizenhét éves gyanúsítottnak az – egyelőre harmincnapos – előzetes idejére javítóintézetbe kell vonulnia, ami ellen az ügyészség fellebbezett.

Az MTK ökölvívó szakosztályának elnöksége Facebook-oldalán tudatta, hogy klubjuk szilveszter hajnalban megkéselt sportolója, Sávoly Gergő jobban van. Mint írták, a fiatal sportolót ért nyolc késszúrás ellenére, amelyből négy szívtájékon érte, jól van. Várhatóan a bokszolóból ma kiveszik a csöveket, és abban az esetben, ha nem lép fel komplikáció, a hét végére már haza is engedhetik.

A szakosztály elnöksége azt írta, Sávoly Gergő a történteket egyelőre csak részleteiben képes felidézni. A sportoló úgy emlékszik, hogy szilveszter este baráti társaságukban az étterem felső részében buliztak és búcsúztatták az óesztendőt. Az étterem alsó részét egy körülbelül harmincfős társaság vette ki. Hajnalban három fiatal – két fiú és egy lány – lement az alsó részben található, rendkívül szűkös illemhelyiségbe. Sávoly szerint a lent szórakozókat zavarta, hogy nem tudnak bemenni tőlük az illemhelyre, ezért előbb az ajtót verték, majd amikor a fiatalok kiszóltak, hogy mindjárt végeznek, hirtelen rájuk rúgták az ajtót, és a hozzájuk legközelebb álló Sávoly Gergőt minden figyelmeztetés vagy előzetes szóváltás nélkül többször is megszúrták. A bokszoló úgy emlékszik, hogy birkózó barátjukat is ekkor érte több szúrás. Végül sikerült kimenekülniük a helyiségből, de a verekedés a mosdón kívül is folytatódott. A zajra akkor már többen lejöttek a felső szintről, így támadója hiába akarta a már több sebből vérző sportolót újra megszúrni, erre nem volt újabb lehetősége.

A másik sérültet, a szigetszentmiklósi Sziget SC tizenkilenc éves birkózóját hatórás életmentő műtét után már felébresztették a mesterséges altatásból, őt egyelőre az intenzív osztályon kezelik. A sportolót ért három késszúrás súlyosan megsértette a lépet, a májat és a fiú gyomrát is, ezért a klub szerint már nem térhet vissza az élsportba. Az ő támadójának a személyazonossága egyelőre nem tisztázott.