• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Késhet a gyerekek után járó támogatás

Lapszemle Forrás: nepszava.hu

Nem mindenkit győzött meg az államkincstár cáfolata.

Csúszhat az új igénylők családtámogatásainak utalása; lapinformációk szerint azért érkezhet később például a gyes, mert a Magyar Államkincstár egy új rendszerre áll át. Noha a szervezet cáfolta a csúszást, és azt írta, az áprilisi családtámogatási ellátásokat a szokásos időben, május 2-án utalják, a probléma mégis valós lehet. Azt ugyanis elismerték, hogy az új, vagyis március 23-ától beérkezett igényeket megpróbálják május első feléig feldolgozni. A lapinformációk is erről szóltak hangsúlyozva, hogy a korábban elbírált támogatások utalásával nincs probléma – olvasható a nepszava.hu portálján.

Hogyan akarja a Fidesz a gyermekvállalási hajlandóságot növelni, ha ennyire kiszámíthatatlan lépéseket tesz a gyermekes családokkal szemben? - tette fel a kérdést a szocialista Bangóné Borbély Ildikó, miután lapinformációk szerint akár több hónapos csúszásra is számítania kell mindazoknak, akik mostanában igényeltek vagy igényelnek az államkincstártól családtámogatást, vagyis gyest, gyedet és családi pótlékot. Ennek oka, hogy a kincstár elektronikus rendszerét március-áprilisban korszerűbbre cserélik, így lényegében leáll az ügyintézés.

Az államkincstár mindezek után cáfolni próbált, azt állítva: a tervezettnél egy héttel korábban befejeződött az új informatikai rendszerre való átállás, tegnap megindult az ügyek teljes körű feldolgozása. A Magyar Államkincstár kiemelte azt is, hogy a januári és februári gyes-igények elbírálását nem érintette az átállás, és március 22-éig, a régi rendszerek leállásáig a kincstár rendkívüli intézkedéseket tett annak érdekében, hogy minél kevesebb feldolgozatlan ügy maradjon. Ezzel ugyanakkor elismerték, hogy régebbről is maradtak feldolgozatlan kérelmek, utána pedig leállt a rendszer. A kincstár mindent megtesz annak érdekében, hogy a lehető legrövidebb idő alatt feldolgozzák a benyújtott igényeket. A Napi Gazdaság cikkének állítását így lényegében alátámasztották.

A lap arról írt, hogy a rendszercsere miatt a benyújtott kérelmek legrosszabb esetben alapból egy hónapot "ülnek" érdemi ügyintézés nélkül, ezt követően pedig érkezési sorrendben kezdik azokat feldolgozni. Már a régi rendszer leállása előtt sem ment minden zökkenőmentesen, legalábbis van olyan ügy, amelyet február, de olyan is, amelyet január óta nem rendeztek. A bent ragadt kérelmeket várhatóan májusra bírálják el, a támogatást egy összegben utalja a kincstár visszamenőleg.
Nem először okoz problémát az ellátások utalásában az informatikai rendszer.