A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórháznak és Egyetemi Oktatókórháznak saját konyhája van, mi üzemeltetjük, saját szakdolgozóink gondoskodnak betegeink étkeztetéséről – nyilatkozta a
szon.hu portáljának
Vitkai Éva.
Az intézménycsoport sajtófőnök elmondta: a Jósa András Oktatókórház területén lévő 3000 adagos konyháról látják el a Szent István utcai és a Sóstói úti intézményekben, valamint a nagykállói szakkórházban gyógyulókat. A kórházi dolgozók à la carte kínálatból is választhatnak. A fehérgyarmati 1000 adagos konyháról a gyarmati, a vásárosnaményi és mátészalkai betegek kapják meg a reggelit, a meleg ebédet és a vacsorát.
A gyermekosztály kis betegeinek tízóraival és uzsonnával egészül ki a napi háromszori étkezés, általában Túró Rudit, joghurtot, kefirt, müzliszeletet, gyümölcsöt kapnak. Megoldott az is, hogy a bent fekvő páciensek a dietetikusok javaslata alapján összeállított speciális étrendet fogyasszanak – tette hozzá Vitkai Éva.