• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Kik lesznek az új kórházigazgatók?

Lapszemle Forrás: Délmagyar Online

November elsejétől szól a kinevezése a makói és szentesi kórház leendő igazgatójának, ám hogy ők kik lesznek, még mindig nem tudni.

Napokon belül eredményt hirdetnek a még függőben lévő kórházigazgatói pályázatokról. Csongrád megyében két intézményben nem volt eredményes a március 30-án kiírt és július 2-án kihirdetett, első körös pályázat: a szentesi Dr. Bugyi István Kórházban és a makói Dr. Diósszilágyi Sámuel Kórház-Rendelőintézetben. Mindkettő vezetésére a jelenlegi igazgató pályázott az első kiíráskor, saját intézményüket akarták továbbra is irányítani. Hogy miért utasították vissza beadványukat, azt a mai napig nem lehet tudni. Makóra most is csak egy pályázat érkezett: Baráth Lajosé. Ha a jelenlegi intézményvezetőt most sem nevezik ki, kérdés, hogyan oldják meg ezt a helyzetet, hiszen ahogyan a nyári, elutasító levél szólt, kinevezése addig tart, amíg az új pályázat eredményesen el nem dől - írja a delmagyar.hu. 

Bár hivatalos döntés vagy bejelentés a mai napig nem volt, március óta nyilvánvaló, hogy a makói kórházat a vásárhelyivel szeretnék integrálni. Ekkor jelentette be és jelezte ezen szándékát Lázár János – akkor még vásárhelyi polgármesterként. Úgy tudjuk, minisztériumi előterjesztés is született már erről azóta, az összevonást pedig január elsejétől tervezik. A kórház-igazgatói pályázatot azonban még önálló intézmény vezetésére írták ki. Vélhetően azért nem volt érdeklődés a poszt iránt, mert ha megvalósul a vásárhelyi kórházzal való integráció, nyilvánvaló, hogy Kallai Árpád, az Erzsébet-kórház igazgatója vezeti majd az összevont intézményt – ez szintén elhangzott tavasszal. Kérdés azonban, hogy a fennmaradó két hónapra kinevezik-e még Baráth Lajost, illetve hogy ezt követően a makói kórházat jogutód nélkül megszüntetik, vagy szakmailag meghagyják önállóságát, és csak gazdaságilag olvad össze a két intézmény.

A szentesi kórház vezetésére az új körben több jelentkező is akadt. Bár a pályázatot kiíró GYEMSZI a titkosság miatt semmit nem árul el erről, több forrásból is megerősítették a lapnak, hogy négy aspiráns is van a kórházigazgatói posztra. Újra beadta pályázatát a jelenlegi vezető, Várkonyi Katalin, mellette jelölt még Gyenes Ágota, aki 2009 óta orvosigazgató az intézményben, Baráth Lajos, aki helyettesítette megbízott orvosigazgatóként Várkonyi Katalint szülési szabadsága idején, valamint Buchholcz Gyula, a bajai kórház főgyógyszerésze.

A pályázatok elbírálását több bizottság végezte, javaslatukat az emberierőforrás-miniszternek vélhetően már megküldték. Neki ugyanis november elsejei hatállyal kell kineveznie az új vezetőket, vagyis a végleges döntést napokon belül nyilvánosságra kell hozni. Az új főigazgatók megbízatása 5 évre szól majd, 3 hónapos próbaidővel.

Legolvasottabb cikkeink