• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Kivizsgálják a tatabányai gyermekorvos ügyét

Lapszemle Forrás: kemma.hu

Az ok egy interneten keringő petíció, amiben szülők egy csoportja a gyermekorvosi ügyelet egyik doktornőjével elégedetlen.

Belső vizsgálat lefolytatására kérte fel a Tatabányán orvosi ügyeletet biztosító Inter-Ambulance Zrt.-t a város önkormányzata. Az ok egy interneten keringő petíció, amiben szülők egy csoportja a gyermekorvosi ügyelet egyik doktornőjével elégedetlen. A városházi közleményben az áll, hogy kifejezetten egy gyermekorvos kapcsán felmerült negatív tapasztalat, ám konkrét bejelentések eddig nem érkeztek a hivatalhoz, ezért nem indulhatott korábban vizsgálat az ügyben – írja a kemma.hu portálja.

Mint ismert: a petícióban egy szülő azok támogatását kérte, akikkel előfordult már, hogy felháborodva hagyták el az egyik rendelőt, mert szerintük az egyik doktornő fizikai és mentális állapota erősen kifogásolható. A petíció azt állítja, hogy a gyermekorvos képtelen megjegyezni a betegek panaszait, így a szülők véleménye szerint képtelen helyes diagnózis felállítására. Úgy gondolják, hogy nem kellene a gyerekek egészségét ilyen módon veszélyeztetni, ezért szeretnék, ha a városvezetés felülvizsgálná a jelenlegi szolgáltatóval való együttműködés eredményességét.

Az önkormányzati közlemény külön kitért arra, hogy az interneten napvilágot látott petíció aláírói nem az orvosi ügyelet működésének egészét bírálják, panaszuk kifejezetten egy gyermekorvos ellen irányul. Elárulták, hogy a város hivatalához az elmúlt hónapok során összesen két esetben érkezett jelzés a szolgáltatás minőségére vonatkozóan, azonban konkrét panaszt egyik esetben sem fogalmazott meg a bejelentő, csupán általánosságban beszélt észrevételeiről.

A belső vizsgálatot elrendelő önkormányzat a közleményében leírja, hogy az Inter-Ambulance Zrt. 2017. július 1-jétől működteti Tatabányán a háziorvosi ügyeletet. Ez a szolgáltató számos nagyvárosban, több mint hárommillió embernek nyújt orvosi ügyeleti ellátást, a működéshez szükséges érvényes engedélyekkel rendelkeznek, és munkásságuk szakmailag sem kérdőjelezhető meg, hiszen a felügyeletüket ellátó Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya is rendszeresen ellenőrzi tevékenységüket, úgy, mint más hasonló szolgálatot ellátó egységekét.

Legolvasottabb cikkeink