• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Komfortosabb az ellátás a megyei kórházban

Lapszemle Forrás: teol.hu

Komfortosabb betegellátás, korszerű orvosi műszerek, a betegek kényelmét szolgáló berendezés.

A Balassa János megyei kórházban jelenleg is folyik a korszerűsítés. Az év elején adták át a lebontott orvos-nővérszálló helyén elkészült új, háromszintes épületet, amelyet egy fedett híd köt össze a diagnosztikus blokkal, és átadták a sürgősségi osztály fölötti épületrészt is. A projekt révén 93 betegágy létesült, valamint orvostechnológiai és informatikai eszközfejlesztés zajlott le – írja a teol.hu portálja.

Több mint százféle orvosi műszer és berendezés került az intézménybe, közöttük három röntgen- és négy ultrahang-készülék, illetve egy MRI-berendezés, amely azért különös jelentőségű, mert eddig ilyen készülék nem volt a megyében.

Az új épülettömbbe költözött, illetve költözik a kardiológia és az ideggyógyászat. Mint azt dr. Muth Lajos, a megyei kórház főigazgató főorvosa elmondta, ennek a két szakterületnek a betegei azok, akik ellátásuk során a legkorszerűbb diagnosztikát és intenzív ellátást igénylik. Az épület földszintjén szakrendelések, valamint egy jól felszerelt gasztroenterológiai laboratórium helyét alakították ki. A ráépítés során a meglevő osztály bővült tizenkét ággyal, így kialakult az intézmény Központi Intenzív Osztálya. Ehhez társul még kilenc nefrológiai ágy. Mostanra részben lezajlott, részben még zajlik az osztályok, szakrendelések átköltözése.

A már lezajlott változások a következők: A II. belgyógyászati (gasztroenterológiai) osztály fekvőbeteg részlege az A-épület második emeletére költözött, az orvosi könyvtár és a bőrgyógyászati osztály fölé. Az endoszkópos szakrendelés (gyomor és vastagbél tükrözések) az orvos-nővérszálló helyén épült új épülettömb (H-épület) földszintjére költözött. A palánki krónikus belgyógyászati osztály a belgyógyászati épület második emeletére költözött, a korábbi II. belgyógyászat helyére. A C-épületből a szemészeti osztály fekvőbetegei és a szemészeti műtétek a gyermekosztály épületébe kerültek az első emeletre. Az ideggyógyászati osztály a H-épület első emeletére költözött. Az EEG-EMG és carotis duplex UH (nyaki érvizsgálatok) szakrendelés a H-épület földszintjén működik. A neurológiai szakambulanciák a C-épületből, a fekvőbeteg osztály szintjéről átköltöztek a Rendelőintézetbe az első emeletre a 113/A számú helyiségbe. A CT vizsgáló a Műtő és diagnosztikai blokk alagsorába költözött, a központi ultrahang vizsgáló pedig ugyanennek az épületnek a földszintjén kapott helyet – sorolja a portál.

A gasztroenterológiai szakrendelés a Rendelőintézet első emeletén, a 113. számú rendelőben kapott helyet. A reumatológiai szakrendelés kiköltözött a Rendelőintézet épületéből, a C-épületben, a földszinten kapott új helyet. A nyár folyamán az elmegyógyászat-reumatológiai épülettömb földszintjéről a DEXA (csontsűrűség) vizsgáló is itt fog helyet kapni.

Az új, H-épület földszintjén található a kardiológia diagnosztikus ambulancia, a neurológia EEG–EMG szakrendelések, a Carotis UH vizsgáló és a gasztroenterológia endoszkópia.

A rendelőintézetben a belgyógyászati I. és II szakrendelők (Dr. Lovász, Dr. Kenéz) a földszintre, a 13. és 14. számú rendelőkbe költöztek (korábban reumatológia szakrendelések voltak itt), az ortopédiai szakrendelés (Dr. Róth) pedig a földszint 17. számú rendelőben található.