• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Kontroll a Heim Pál Gyermekkórházban

Lapszemle Forrás: bezzeganya.reblog.hu

Változtattak a rendszeren, és ez még nem a végleges állapot, de érezhetően gördülékenyebben mennek a dolgok.

A mai napunk pozitív megtapasztalásáról muszáj írnom egy szösszenetet. Erre a napra kaptunk időpontot ortopédiai kontroll vizsgálatra a Heim Pál Gyermekkórházba. Hősiesen bevallom, elég rég jártunk a Doktor bácsinál – szerencsére nem is volt különösebb ok, hogy menjünk (most se, de azért az éves ellenőrzés jó, ha megvan!) olvasható a bezzeganya.reblog.hu oldalán.

Kilenc óra után kicsivel megjelent a Doktor bácsi és kedélyesen üdvözölt minket, miután Petya kis híján fellökte. Pár perc múlva már a rendelőben is voltunk. Megnézegette, megtekergette a lábait, majd röntgenre küldött bennünket. Még egy emeletet lépcsőzhettünk, hurrá! Ott is bejelentkeztünk, és csodák csodájára tíz perc sem telt el, már szólítottak is. Mit mondjak, nem volt egyszerű megoldani, hogy Petya nyugton maradjon… Az még a könnyebb variáció volt, amikor egymás mellett tartott lábakkal készítették a felvételt, de ami utána jött… Törökülésszerűen fel kellett húzni a lábait, és úgy tartani, amíg „lefotózzák". Ha jól emlékszem három szép, méretes párna került Petya lábára, miután nagy nehezen beállítottuk, de így is legalább 3-4-szeri nekifutásra maradt csak nyugton. Nem is tudom, hogy sikerülhetett a kép, de jó lett.

Mondjuk, nem tudom, hogy kellene normálban ilyen gyerekeknél ezt a vizsgálatot intézni, de itt csak egyedül foghattam őt – nem jött senki segíteni. Még én éreztem magam hülyén, hogy miért is nem csapatostul jöttünk, úgy egyszerűbben megfoghattuk volna… Mindegy, túl voltunk rajta, majd visszamentünk az ambulanciára. Ahogy lepakoltunk, már szóltak is, hogy mehetünk befele. Szegény Petya, már nem annyira akarta, de a muszáj az nagy úr. Leültettem egy székbe és „megbeszéltem" vele, hogy akkor most ő ott marad, amíg a papírokat, cipőreceptet megkapom. Pillanatok alatt végeztünk és már öltözhettünk is; indulás az oviba!

Az egész projekt – röntgennel-mindennel együtt, nem tett ki egy órát! Ilyen rövid idő alatt álmomban se gondoltam, hogy végzünk, és ezt szóvá is tettem a vizsgálóban, mikor még bent voltunk. Doki bácsi azt mondta, változtattak a rendszeren, és ez még nem a végleges állapot, de érezhetően gördülékenyebben mennek a dolgok. (Pedig még rá is kérdeztem, hogy kidobták-e a páciensek egy részét, de azt mondták nevetve, hogy nem.) Csak így tovább, Heim Pál Ortopéd Ambulancia!

Szumma szummarum hihetetlenül jól indult a nap, 10-re tényleg odaértünk az oviba, ahol pont a kutyás foglalkozásra sikerült beesnünk, Petya nagy örömére.

Legolvasottabb cikkeink