• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

KoraPICniket rendeztek a gyulai Almásy-kastély parkjában

Lapszemle 2019.07.01 Forrás: beol.hu
KoraPICniket rendeztek a gyulai Almásy-kastély parkjában

A koraszülöttmentő-autó idén tavasszal állt munkába, és számos esetben bizonyította, hogy szükség volt erre a fejlesztésre.

Második alkalommal rendezte meg a KoraPICniket, a Koraszülött(mentő) Családi Napot szombaton a gyulai Almásy-kastély parkjában a Korábban Érkeztem Alapítvány és a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány. – A mentőautó jól van, nem történt komoly baja – kezdte köszöntőjét Alt Norbert alpolgármester, aki ezzel utalt arra, hogy pénteken kisebb balesetet szenvedett a Viharsarki Koraszülöttmentő-autó Gyulán. Kiemelte, szerencsére senki nem sérült meg, és az autóban sem keletkezett komolyabb kár - tudósított a beol.hu. 

Az alpolgármester elmondta, a Korábban Érkeztem Alapítvány több mint két éve működtet programokat Gyulán a helyiek és a Békés megyeiek számára. – Mintaértékű és egyedülálló szolgáltatást nyújtanak, amit a jövőben még szélesebb tartalommal fognak biztosítani – fogalmazott. A Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány közadakozásból vásárolta meg a koraszülöttmentő-autót, ami idén tavasszal állt munkába, és számos esetben bizonyította, hogy a megyének és a térségnek is szüksége volt erre a fejlesztésre.

Dr. Kövesdi József, a Békés Megyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórháza Gyermekosztályának osztályvezető főorvosa elmondta, sok olyan gyermek is részt vett a programon, akik koraszülöttként jöttek a világra, akik szépen felcseperedtek, és sok örömet okoznak szüleiknek. Kiemelte, nagyon örülnek a koraszülöttmentő-autónak, hiszen az első néhány perc sok mindent meghatározhat a gyermekek életében. A jól felszerelt mentőautó pedig sokat segíthet abban, hogy a koraszülöttek később teljes értékű életet élhessenek.

Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány elnöke hangsúlyozta, indulása óta a mentőautó nagyon sokszor tett jó szolgálatot, többször szállítottak koraszülött gyermekek Orosházáról, illetve Békéscsabáról Gyulára, de jártak Szegeden, Kecskeméten és például Kevermesen is. Szólt arról, hogy a koraszülöttmentés nem működne a gyermekosztály vezetője, az osztály szakemberei, a gyulai Perinatális Intenzív Centrum orvosai, ápolói, munkatársai nélkül, akik szerepét külön kiemelte.

Legolvasottabb cikkeink