• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Kormányzati kulcsterület lehet az egészségügy

Lapszemle 2018.11.14 Forrás: magyaridok.hu
Kormányzati kulcsterület lehet az egészségügy

A Gyógyuló egészségügy rendezvényre mindenkit várnak, akik meg akarják ismerni az ágazat véleményvezéreit.

A magyar egészségügy reneszánsza lehet a következő évtized – jelentette ki Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Csoport vezérigazgatója a szervezet idei december 7-i nagyszabású egészségügyi konferenciája kapcsán. A Magyar Idők interjúja.

Immáron negyedik alkalommal szervezi meg a Nézőpont Intézet a Gyógyuló egészségügy konferenciát. Miért tartja fontosnak, hogy ebben a témában tartsanak nagyszabású rendezvényt?

– A következő évtized kormányzati kulcsterülete lehet az egészségügy, a kórházépítéstől a népegészségügyön át a magánszolgáltatók szerepének tisztázásáig. Egy kormányzati munkát segítő think tanknek mindent el kell követnie, hogy a friss gondolatokat összegyűjtse, a helyzetet elemezze és a jövőterveket bemutassa. A konferenciánk ezt a munkát fogja elvégezni.

Dr. Kásler Miklós miniszter; Banai Péter Benő, a Pénzügyminisztérium államháztartásért felelős államtitkára; Jakab Zsuzsanna, az Egészségügyi Világszervezet európai regionális igazgatója – hogy csak néhány politikai döntéshozót említsek a konferencia előadói közül. A szereplőket nézve az esemény kiváló lehetőséget nyújt a magyar egészségügy aktuális helyzetének felmérésére. Miért fontos még a konferencia, és kiknek ajánlja a részvételt?

– A rendezvényünk első sorban döntéshozóknak szól, akik meg akarják ismerni az ágazat véleményvezéreit, irányítóit és gondolkodóit. Ezen kívül minden érdeklődő szakmabelit várunk, aki az érdekes gondolatok mellett régi barátaival szeretne ismét találkozni vagy új kapcsolatokat létrehozni. Tudjuk, hogy a konferenciáknak legalább olyan fontos része a kávészünet, mint az előadások.

A konferencia egyik blokkjában az egészségügy sikertörténeteit bemutató előadások szerepelnek a programban, tudna elöljáróban említeni egyet közülük?

– A hetvenéves mentőszolgálaté ilyen: a megújult infrastruktúra, a modern kommunikáció és az állami szerepvállalás sikeres modellje. Tudtommal európai kuriózum az egységes nemzeti mentőszolgálatunk, amelyet talán nem is becsülünk eléggé.

Ön szerint mely pontokon lenne szükség még változtatásokra? Hogy segítheti elő a Gyógyuló egészségügy konferencia ezt a folyamatot? Mit vár a rendezvénytől?

– Egy konferencia természetesen nem oldja meg az előrelépések mellett is meglévő gondokat-bajokat. A tájékoztatás, eszmecsere és kapcsolatépítés révén viszont hiszem, hogy az ágazat döntéshozói biztosabb alapokon láthatnak neki a 2019-es évüknek. Néha egy gondolatébresztő félmondat, egy rég nem látott ismerőssel folytatott beszélgetés vagy egy magas szintű vezető világos elköteleződése többet jelent, mint a sokoldalas programtervek. Sőt, az első feltétele a másodiknak, s hiszem, hogy a konferencián az elsőből lesz bőven.

Legolvasottabb cikkeink