• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

Kormányzati kulcsterület lehet az egészségügy

Lapszemle 2018.11.14 Forrás: magyaridok.hu
Kormányzati kulcsterület lehet az egészségügy

A Gyógyuló egészségügy rendezvényre mindenkit várnak, akik meg akarják ismerni az ágazat véleményvezéreit.

A magyar egészségügy reneszánsza lehet a következő évtized – jelentette ki Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Csoport vezérigazgatója a szervezet idei december 7-i nagyszabású egészségügyi konferenciája kapcsán. A Magyar Idők interjúja.

Immáron negyedik alkalommal szervezi meg a Nézőpont Intézet a Gyógyuló egészségügy konferenciát. Miért tartja fontosnak, hogy ebben a témában tartsanak nagyszabású rendezvényt?

– A következő évtized kormányzati kulcsterülete lehet az egészségügy, a kórházépítéstől a népegészségügyön át a magánszolgáltatók szerepének tisztázásáig. Egy kormányzati munkát segítő think tanknek mindent el kell követnie, hogy a friss gondolatokat összegyűjtse, a helyzetet elemezze és a jövőterveket bemutassa. A konferenciánk ezt a munkát fogja elvégezni.

Dr. Kásler Miklós miniszter; Banai Péter Benő, a Pénzügyminisztérium államháztartásért felelős államtitkára; Jakab Zsuzsanna, az Egészségügyi Világszervezet európai regionális igazgatója – hogy csak néhány politikai döntéshozót említsek a konferencia előadói közül. A szereplőket nézve az esemény kiváló lehetőséget nyújt a magyar egészségügy aktuális helyzetének felmérésére. Miért fontos még a konferencia, és kiknek ajánlja a részvételt?

– A rendezvényünk első sorban döntéshozóknak szól, akik meg akarják ismerni az ágazat véleményvezéreit, irányítóit és gondolkodóit. Ezen kívül minden érdeklődő szakmabelit várunk, aki az érdekes gondolatok mellett régi barátaival szeretne ismét találkozni vagy új kapcsolatokat létrehozni. Tudjuk, hogy a konferenciáknak legalább olyan fontos része a kávészünet, mint az előadások.

A konferencia egyik blokkjában az egészségügy sikertörténeteit bemutató előadások szerepelnek a programban, tudna elöljáróban említeni egyet közülük?

– A hetvenéves mentőszolgálaté ilyen: a megújult infrastruktúra, a modern kommunikáció és az állami szerepvállalás sikeres modellje. Tudtommal európai kuriózum az egységes nemzeti mentőszolgálatunk, amelyet talán nem is becsülünk eléggé.

Ön szerint mely pontokon lenne szükség még változtatásokra? Hogy segítheti elő a Gyógyuló egészségügy konferencia ezt a folyamatot? Mit vár a rendezvénytől?

– Egy konferencia természetesen nem oldja meg az előrelépések mellett is meglévő gondokat-bajokat. A tájékoztatás, eszmecsere és kapcsolatépítés révén viszont hiszem, hogy az ágazat döntéshozói biztosabb alapokon láthatnak neki a 2019-es évüknek. Néha egy gondolatébresztő félmondat, egy rég nem látott ismerőssel folytatott beszélgetés vagy egy magas szintű vezető világos elköteleződése többet jelent, mint a sokoldalas programtervek. Sőt, az első feltétele a másodiknak, s hiszem, hogy a konferencián az elsőből lesz bőven.

Legolvasottabb cikkeink