• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Kórtermekben nyerészkednek kártérítést ígérve

Lapszemle Forrás: privatbankar.hu

Ügynökök és hívatlan kárrendezők járják a kórtermeket.

A kórházi osztályokra egyre több idegen merészkedik be, hogy üzleti tevékenységet végezzen, pedig a jogszabályi háttér egyértelmű, a gyógyintézményekben semmi fajta tevékenységet nem lehet végezni, ami a gyógyítást zavarja. Ügynökök és hívatlan kárrendezők járják a kórtermeket, életünk üzletét, milliós kártérítést ígérnek. Szabálytalanul – írja a privatbankar.hu.

Biztosítási "alkuszok" illetve ügynökök a szülészeti osztályokon "vadásznak" előszeretettel, baba-biztosításokat kínálva az anyukáknak. De vannak olyan ügyvédek, akik balesetek sérültjeit vagy műtét után lábadozókat céloznak meg, felajánlva szolgáltatásaikat, ha a leendő ügyfél kártérítési- vagy műhibapert indítana... Rengeteg közvetítő próbálkozik azzal, hogy kórtermekbe betévedve keressen pénzt, de ezzel több jogi probléma is van.

A betegeknek a kapcsolattartáshoz joguk van, ezért a kórházi osztályok általában nyitottak, ráadásul a járóbeteg-forgalom is igen komoly bizonyos helyeken, miközben a kórházi személyzet sokszor nem elegendő – nyilatkozta a Rácz Jenő, a Magyar Kórházszövetség elnöke, korábbi egészségügyi miniszter, hogy miért nehéz ellenőrizni, pontosan kik járnak be a betegekhez.
A szakember szerint két dologgal kell megküzdenie a kórházi osztályoknak ebből a szempontból: a nyerészkedők mellett sokan tiltott reklámokat helyeznek el az intézményekben.

Mint Rácz mondja, ez utóbbi "napi harca" az egészségügyi intézményeknek, és nem ritkán előfordul, hogy olyan hirdetéseket helyeznek el, melyek külföldi munkavállalásra sarkallják az egészségügyi dolgozókat. A hirdetések között azonban sok olyan is akad, ami nem felel meg a törvényi előírásoknak, a jogszabályok ugyanis szigorúan behatárolják, milyen reklámokat lehet elhelyezni a gyógyintézményekben.

A nagyobb, de nem napi szintű probléma a különböző ügynökök kérdése. Sokan veszik a bátorságot és csak úgy, ismeretlenül mennek be kórházi osztályokra, hogy ott aztán ügyfélre vadásszanak. Ez azonban szabályellenes. Az egészségügyi intézményekben nem lehet ugyanis olyan tevékenységet folytatni, mely a gyógyítást zavarná – közölte Rácz Jenő.

További részletek és érdekes példák a teljes cikkben a privatbankar.hu oldalán olvasható!