• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Közel másfél milliárdból épül új járóbeteg-ellátó központ Csornán

Lapszemle Forrás: mno.hu

Új járóbeteg-ellátó központ épül a csornai Margit Kórházban.

Az építkezés jövőre indul, és az 1200 négyzetméteres modern betegellátótér, valamint a 800 négyzetméteres kiszolgálóterület 2015 végére készül el. Az új épületre 800 millió forintot költenek, a fennmaradó összeget berendezésekre, műszerekre és felszerelésekre fordítják. Az egy évszázada álló csornai kórház az elmúlt 20 évben többször került nehéz helyzetbe. Először 1995-ben, aztán az előző, szociálliberális kormányok alatt 2007-ben és 2009-ben is majdnem bezárták – írja a Hír TV tudósítása nyomán az mno.hu portálja.

Az intézmény most 1,3 milliárd forintból újíthatja fel a 40 éve épült járóbeteg-ellátó részlegét. Ennek állapota annyira leromlott, hogy a jelenlegi létesítmény több helyen beázik és a falak is vizesednek. 750 millió körüli beruházás lesz, ami az építkezésre és a fennmaradó összeg jelentős része főként műszerbeszerzésre szolgál. Hiszen ott tartunk, ahol az egyszeri háztartás is: nagyjából egyszerre kezd minden elromlani. Fel kell szerelni a kardiológiát és a gasztroenterológiát is – nyilatkozta Winiczai Zoltán, a csornai Margit Kórház igazgató-főorvosa.

A 2010-es kormányváltás után sikerült egy fejlődő pályára állnia a Margit Kórháznak. Természetesen ehhez kellett szakmai és finanszírozási támogatás az új kormány részéről, illetve az egészségügyi államtitkárságtól, aminek köszönhetően ez megvalósult. Összességében mindenféle a pályázatnak köszönhetően csak az eltelt három évben közel fél milliárd támogatást kapott a csornai Margit Kórház – közölte Gyopáros Alpár fideszes országgyűlési képviselő.

A kis kórházak szerepe egyre inkább letisztul a nagy központi intézmények mellett, mondja a GYEMSZI regionális főigazgatója. Az egynapos sebészetekkel a rehabilitációval, a krónikus ápolással ellátják azokat a funkciókat, amitől a nagy kórházak tevékenysége felgyorsulhat. És gyakorlatilag az utókezeléseket, a korai észleléseket, a prevenciós dolgokat a kis kórházak nagyon korrekten el tudják látni. Csornának egyértelműen ez a funkcióváltás göröngyös útja kezd kiegyenesedni – vélekedett Varga Gábor.

Legolvasottabb cikkeink