• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Közös kampány a biztonságos motorozásért a mentőkkel

Lapszemle MA 06:03 Forrás: feol.hu
Közös kampány a biztonságos motorozásért a mentőkkel

Hazánk egyik legeredményesebb fiatal gyorsasági motorversenyzője és az Országos Mentőszolgálat összefogásával indult kampány a biztonságos motorozásért.

Számadó Máté még csak 19 éves lesz, de az eredményei máris önmagukért beszélnek, hiszen a fiatal gyorsasági motoros kétszeres Európa Kupa-győztes, a tavalyi kontinentális siker mellé pedig odatette az Alpok-Adria Kupa győztesének járó trófeát is. Az ember jóval 200 km/h sebesség fölött gyorsan megkomolyodik a bivalyerős gépek nyergében, így Számadó is tökéletesen tisztában van vele, hogy a sisak, a gerincvédő, valamint a protektor életeket menthetnek. Ezért sem véletlen, hogy éppen ő az, aki az Országos Mentőszolgálattal együttműködésben élére állt a biztonságos motorozásért indított kampánynak - írta a feol.hu. 

- Ebben a nagyon fontos együttműködésben kétféleképpen szeretnénk felhívni a figyelmet a motorosok biztonságára. Az egyik, hogy a közlekedésben részt vevő motorosok megfelelő felszereléssel rendelkezzenek, legyen szó bukósisakról, kesztyűről, protektorokról, vagy akár a csizmáról. A másik része a kampánynak pedig az, hogy az autósok figyelmét is felhívjuk a motorosokra, hiszen többnyire gyors járművekről van szó, amelyek pillanatok alatt teremhetnek a látómezőben, és ha nem figyelnek egymásra akkor nagyon hamar megvan a baj - nyilatkozta a versenyző hozzátéve, hogy az Országos Mentőszolgálatnál dolgozó motoros mentősökre is ez a veszély leselkedik leginkább, hiába használnak megkülönböztető jelzést.

Az Országos Mentőszolgálatnál különösen nyáron sokasodnak meg a motoros balesetek, így nem is volt kérdés, hogy az OMSZ felkarolja a kezdeményezést.  - A mentőszolgálat is két szempontból közelíti meg a kérdést. Egyrészt nagyon sok motoros balesethez kell kivonulnunk mentőautóval és megpróbálni segíteni, de sok esetben ezt sajnos már nem lehet, annyira súlyosak a motoros sérülései. Éppen ezért sosem lehet elégszer felhívni a figyelmet, hogy ezek a balesetek szinte egytől egyig elkerülhetők, egyrészt a motoros nagyobb odafigyelésével, másrészt pedig megfelelő protektorok viselésével. Ugyanakkor persze az autósoknak is bőven van tennivalójuk, hiszen nagyon sokszor nem is veszik észre a motorosokat. – mondta Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője, aki kiemelte a motoros mentősök védelmét is.

Továbbiak a cikkben