• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Lebénult a gyermekeit elveszítő nő

Lapszemle Forrás: Blikk Online

Hatéves kislánya és nyolchetes magzata elvesztése után újabb tragédia érte a Batman-vetítésen lövöldöző James Holmes (24) egyik áldozatát.

Ashley Moserrel (25) már közölték orvosai, hogy deréktól lefelé lebénult a csigolyáját érő lövés miatt, de ha szerencséje van, a karját tudja majd mozgatni. A fiatalasszony kislányával, Veronicával és barátjával ült be július 20-án a Batman-trilógia harmadik részének bemutató vetítésére, szíve alatt nyolchetes magzatával épp aznap járt ultrahangos vizsgálaton – olvasható a blikk.hu portálján.

A vetítés huszadik percében a terembe rontó Holmes három lövéssel terítette le Ashleyt, két golyót kapott a hasába, egy azonban a nyakán találta el, ez sérthette meg az idegpályákat. Több életmentő műtét után – miközben múlt szombaton meg nem született magzatát is elvesztette – most bizonyossá vált: egy életre tolószékbe kényszerülhet. A tragikus hírt a fiatalasszony nagynénje jelentette be.

Ashley nagyon rossz állapotban van – mondta Mary-Ellen Hansen, a nagynéni. Tisztában van vele – folytatta a nagynéni, hogy kislánya, Veronica meghalt, és hogy a babát is elvesztette. Veronicát csak akkor temetjük el, amikor már ő is kijöhet a kórházból. Az orvosok szerint deréktól lefelé végleg lebénult, de talán a karját tudja majd mozgatni. Ashley barátja, Jamison Toews a CBS-nek mondta el, hogy omlott össze az életük Holmes akciója miatt.

Sorra jöttek a lövések, Ashley először előregörnyedt, de aztán egy újabb golyó a nyakán találta el, amelytől hanyatt zuhant, és nem mozdult többé – mondta a barát, akit elkerültek a golyók. Lehajoltam hozzá, és akkor láttam meg azt, amitől örökre megváltozott minden: Veronica véres, élettelen testét a földön.

Mint ismert, James Holmes július 20-án éjjel tizenkét emberrel végzett az aurorai moziban, Ashley meg nem született magzata a férfi 13. áldozata. Ennek ellenére csak egy tucat ember haláláért emeltek vádat ellene – igaz, mindegyikért duplán –, mivel a coloradói törvények szerint egy terhes anya magzatának halála nem róható fel neki. Holmes összesen 140 rendbeli emberölésért és annak kísérletéért felel a bíróság előtt, az ügyészség feltehetően halálbüntetést kér rá.

USA