• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Lebénult Vastag Tomi szerelme

Lapszemle Forrás: blikk.hu

A táncosnak 17 évesen lebénult a jobb lába, az orvosok azt mondták neki: intsen búcsút a táncnak!

Mindennap hálát ad Vastag Csaba (31) táncpartnere, Mármarosi Tünde (25) azért, hogy parkettre léphet, és átadhatja tánctudását az énekesnek az RTLII Szombat esti láz című show-műsorában. A fiatal lány, aki nem mellesleg Csaba öccsének, Vastag Tominak (21) a kedvese, pár évvel ezelőtt tudniillik még abban sem volt biztos, hogy egyszer elhagyhatja a tolószéket, és saját lábára állhat. A táncosnak ugyanis 17 évesen lebénult a jobb lába, az orvosok pedig azt mondták neki: intsen búcsút a táncnak! – írja a blikk.hu portálja.

– Borzalmas időszak volt számomra, de szerencsére ma már sokkal könnyebben beszélek róla. Még versenyző voltam, amikor az egyik cipő miatt csonthártyagyulladást kaptam, egészen pontosan a szezámcsontom gyulladt be. Iszonyatosan fájt, ezért az orvos két szteroidinjekciót adott nekem, amitől ugyan elmúlt a fájdalom, de a baj sokkal nagyobb lett – idézte vissza Tünde, aki pár hónappal később képtelen volt lábra állni, a lábfeje ugyanis nem mozgott, mint kiderült, elszakadt a nagylábujja hajlítóina. Kétségbeestem, az Országos Baleseti Sebészeten azt mondták, nem tudják megműteni, és valószínűleg nincs megoldás. Három nap múlva kellett visszamennem kontrollra, amikor is jó hírekkel fogadtak. Dr. Mády Ferenc amerikai tanulmányai során már találkozott hasonló esettel, és vállalkozott a műtétre – tette hozzá Tünde, aki közel ötórás operáción esett át, a bokája feletti szalagot nyújtották addig, amíg el nem érte a lábujját, így pótolták az elszakadtat, ez azonban nem volt könnyű feladat, a tánc miatt megerősödött szalag ugyanis folyamatosan visszapattant. A műtét ugyan jól sikerült, ám Tünde számára valójában csak ekkor kezdődött a neheze – jegyzi meg a portál.

– A doktor úr azt mondta anyukámnak, hogy hozza be a kórházba a tánccipőmet, és tegye az ágyam mellé motivációként. Egy hónapig feküdtem gipszben, és amikor levették, meg sem moccant a lábam, elölről kellett kezdenem mindent. Tolószékben ültem, aztán járókerettel tudtam csak járni. Majd jöttek a mankók – mesélte Tünde. A nehézségek ellenére nem adta fel, hónapokon keresztül gyógytornára járt és bízott abban, hogy egyszer újra táncolhat.