• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

  • Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

   Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

  • Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

   Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

 • egynapos sebészet
  • Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

   Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

  • Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

   Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

  • Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

   Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

Lejárt a határidő, már csak oltottak gyógyíthatnak

Lapszemle 2021.09.16 Forrás: nepszava.hu
Lejárt a határidő, már csak oltottak gyógyíthatnak

A lap több nagyobb kórházat is megkeresett. Ezek többségében 10-20 olyan alkalmazott volt, akinek szerdáig nem volt oltása.

Lejárt szerdán a határidő, ameddig az egészségügyi dolgozóknak kötelezően be kellett oltatniuk magukat a covid ellen. Az, hogy korábban két héttel kitolták az eredetileg meghatározott határidőt, alighanem azt jelzi: az oltatlan egészségügyi dolgozók valószínűleg nem siettek a nyári hónapokban a vakcináért, a kormány pedig nem szerette volna, hogy a szolgálati jogviszony bevezetésekor elvesztett több ezer egészségügyi dolgozó után újabb ezrek essenek ki a betegellátásból. A kormány rendelete szerint ugyanis elbocsátják azt, aki nem kér oltást vagy nem mutat be 15 napon belül olyan orvosi szakvéleményt, ami igazolja, hogy nem veheti fel a vakcinát - írta a népszava.hu.

– Néhány százan lehetnek azok, akik távozhatnak a védőoltás megtagadása miatt a rendszerből – mondta a lapnak Soós Adrianna, a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke. Hozzátette: sokan az utolsó pillanatig kivártak, és vannak akik csak a munkahelyük megtartása okán mentek el az oltásra. A szakszervezeti vezető szerint nagyon sok múlott azon is, hogy a kórházi menedzsment mennyire próbálta meggyőzni az oltást elutasító munkatársaikat. Példaként az egri kórházat említette, ahol a főigazgató személyesen beszélgetett mindenkivel azért, hogy oltassák be magukat. Ahol erre nem fektettek ekkora hangsúlyt, ott valószínűleg nagyobb arányban lesznek távozások. A szakszervezet folyamatosan próbálta tájékoztatni az érintetteket arról, hogy mi vár rájuk, ha valóban nem oltatják be magukat.

A lap több nagyobb kórházat is megkeresett. Ezek többségében 10-20 olyan alkalmazott volt, akinek szerdáig nem volt oltása.

– Nincs halasztó hatálya annak, hogy egy egészségügyi dolgozó megtámadta a koronavírus elleni védőoltás kötelező igénybevételét szabályozó kormányrendeletet az Alkotmánybíróságon – közölte a lappal Szántó Georgina, a testület kommunikációs vezetője.

 

 

Legolvasottabb cikkeink