• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Lemondott a Honvédkórház orvosigazgatója

Lapszemle 2018.10.03 Forrás: hvg.hu - magyaridők.hu
Lemondott a Honvédkórház orvosigazgatója

Az még nem világos, hogy Tamás Róbert az elmúlt hónapok intézmény körüli botrányai miatt távozik-e.

Október 2-án benyújtotta lemondását Tamás Róbert, a Honvédkórház orvosigazgatója – értesült a hvg.hu. A korábban az intézmény plasztikai sebészeti osztályát vezető szakembert 2015 júliusában nevezték ki. Tamás Róbert a hvg.hu megkeresésére elismerte lemondását, annak okairól azonban nem akart semmit mondani, hanem azt kérte, hogy forduljunk a honvédelmi minisztérium sajtóosztályához. Ezt megtettük, cikkünk megjelenéséig még nem kaptunk választ a kérdéseinkre - írta a lap.

A Honvédkórház dolgozói információink szerint már tudnak a lépésről, de hivatalosan még nem jelentették be és egyelőre nincs nyoma a változásnak az intézmény honlapján sem.

Tamás Róbert lemondásának érdekessége, hogy távozása okáról a kórházon belül egymásnak tökéletesen ellentmondó forgatókönyvek keringenek: az egyik verzió szerint a lemondása csak látszólag önkéntes, valójában „neki kell elvinnie balhét” az intézményben kialakult, egyes osztályok – köztük a sürgősségi centrum – működését és a betegellátás biztonságát veszélyeztető orvoshiány miatt. A másik kórházon belüli magyarázat szerint viszont pont, hogy előrébb léphet az orvosigazgató: többen legalábbis furcsának tartják, hogy a lemondása egybeesett Nagy Anikó egészségügyi államtitkár távozásával. A szakembert ugyanis már a választások után az egészségügyi államtitkári poszt egyik várományosaként emlegették, így kollégái nem tartják kizártnak, hogy most övé lehet a poszt.

A helyzet abszurditását fokozza, hogy tavasszal nemcsak Tamást, hanem feleségét, a májusig az Országos Gyógyszerészeti- és Élelmiszer-egészségügyi Intézetet (OGYÉI) vezető Pozsgay Csillát is államtitkár-esélyesként emlegették. A főigazgatót azonban egyik első intézkedéseként menesztette júniusban OGYÉI éléről az új erőforrásminiszter, így aligha valószínű, hogy most ő követné Nagy Anikót.  A teljes cikk itt olvasható

 Muzsay Ildikó orvos ezredes az utód

Távozik a Honvédkórház orvos igazgatói posztjáról Tamás Róbert orvos dandártábornok – tudta meg a Magyar Idők is. A helyét megbízott vezetőként Muzsay Ildikó orvos ezredes, az Egészségügyi Szervezési Intézet igazgatója veszi át. A Honvédelmi Minisztérium kérdésünkre megerősítette, hogy Tamás Róbert nem tölti be a továbbiakban a Honvédkórház orvosigazgatói beosztását. A szaktárca tájékoztatása szerint az orvos dandártábornok a saját kérésére, 2018. október 1-jétől orvosként dolgozik tovább a Honvédkórházban - írta a lap.

Legolvasottabb cikkeink