• nátha
    • Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

      Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Letoha Tamás: a munkámra költöm a pénzdíjat

Lapszemle Forrás: delmagyar.hu

Ötven fiatal vállalkozó versenyzett az Év Példaképe címért-

A díjat a Példakép Alapítvány a Fiatalokért, a Vállalkozókért, a Jövőnkért alapította. A civil kezdeményezés azzal a céllal jött létre, hogy a pályakezdő fiatalok vonzó, elérhető és követhető életpályát lássanak maguk előtt. A beérkezett közel 500 pályázat közül a szakmai zsűri 50 fiatalt választott ki, akik közül szavazással lehet kiválasztani, ki legyen Az év példaképe. Három Csongrád megyei is volt közöttük: Zsiga Renáta szegedi mesterfodrász, Letoha Tamás szegedi kutatóorvos és Losonczi Áron, az üvegbeton feltalálója – írja a delmagyar.hu portálja.

Nagyon meglepődtem, amikor az Év Példaképeként engem neveztek meg – mesélte Letoha Tamás, aki abban majdnem biztos volt, hogy az élmezőnyben végzett, hiszen a szavazáson személyes oldalát 4800-an like-olták, ami a többiekhez képest kiemelkedő volt. Az, hogy ilyen társaságban én nyerhettem, hatalmas megtiszteltetés – tette hozzá a szegedi kutatóorvos, aki Alzheimer-kór elleni szereket fejleszt, valamint olyan élelmiszereket állít elő, amelyek fogyasztása hozzájárul a népbetegségek – Alzheimer-kór, Parkinson-kór vagy a cukorbetegség – elleni védelemhez. Mint mondta: már a Tesco különdíja is óriási dolog számára, és az, hogy az általa gyártott kenyér után több más terméke is kikerülhet a hipermarketek polcaira.

Lehota Tamás elmondta, a fődíjat – 5 millió forintot – a munkájához használja fel. Az összeg egy részét kísérleti anyagok vásárlására fordítja, illetve az új telephelyük felújítását fejezik be belőle, továbbá az összeg jóvoltából fel tudnak venni egy új kollégát is.

Mint mondta – munkája szempontjából – a díjátadót követő kötetlen beszélgetések is hasznosak voltak. A szegedi kutatóorvos úgy vélekedett: díja azonban nem csak neki segített. Remélem, hogy ezzel a kezdeményezéssel elérjük, hogy az emberek optimistábban nézzenek a jövőbe és elhiggyék: Magyarországon is képesek vagyunk értékeket előállítani – húzta alá Lehota Tamás.