• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Hány éves kortól ajánlott az anyajegyszűrés?

   Hány éves kortól ajánlott az anyajegyszűrés?

  • Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

   Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

  • Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

   Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

 • egynapos sebészet
  • "Sokkal több beteget tudunk ellátni az egynapos sebészet során"

  • Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

   Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

Lovagkeresztet kapott a lúgos orvos áldozatát megkérdőjelező orvosszakértő

Lapszemle 2023.03.16 Forrás: Telex
Lovagkeresztet kapott a lúgos orvos áldozatát megkérdőjelező orvosszakértő

Vitatta azt is, hogy Renner Erika valóban életveszélyes állapotban volt, sőt, azt is, hogy valóban lúg okozta égési sérüléseit.

Március 13-án, a szokottnál csendesebben adták át a Belügyminisztériumban azokat, a március 15-i nemzeti ünnephez kapcsolódó elismeréseket, amelyeket Pintér Sándor belügyminiszter felterjesztésére adományozott idén Novák Katalin. A köztársasági elnök az egyéb díjak és elismerések kiosztása mellett a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjének polgári tagozata kitüntetést hagyott jóvá és adományozott: Dr. Nyulasi Tibornak, az Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály osztályvezető főorvosának, méghozzá „a közszolgálatban végzett több mint négy évtizedes kimagasló szakmai és vezetői tevékenysége elismeréséül” – derült ki a kormányzati honlapra feltöltött dokumentumból, írja a Telex

Bálint Natália opera-énekesnő hívta fel Facebook-oldalán a figyelmet arra, hogy a most Novák Katalin által kitüntetett Nyulasi Tibor az az aneszteziológus, aki az elkövető védőügyvédjének felkérésére, még 2017-ben „orvosszakértői véleményt” írt az úgynevezett lúgos orvos-ügyben.

A lúgos orvos, Bene Krisztián 2013. március 12-én támadta meg volt barátnőjét, miután a nő pár hónappal korábban szakított vele. Renner Erikát megkötözte, elkábította, és maró lúgot locsolt a nő nemi szervére és annak környékére. A Budai Irgalmasrendi Kórház volt kórházigazgatóját összesen hatszor ítélték el, a büntetőügy eljárási furcsaságokat is tartalmazott, ám végül, 2018-ban Bene jogerősen 11 év börtönbüntetést kapott, és örökre eltiltották az orvosi hivatástól is.

Bár a büntetőügyben Renner Erikát több szakértő is vizsgálta, születtek igazságügyi szakértői vélemények, 2017-ben Nyulasi Tibor védői felkérésre szakvéleményben igyekezett cáfolni, hogy az egyik legfontosabb bizonyíték, egy fecskendő kapcsolódhat a bűnesethez, ezen túl, a Telex birtokában lévő szakvélemény alapján Nyulasi vitatta azt is, hogy Renner Erika valóban életveszélyes állapotban volt, sőt, azt is, hogy valóban lúg okozta égési sérüléseit, nem pedig forrázás vagy akár forró kamillás borogatás.

További részletek a Telex cikkében. 

Legolvasottabb cikkeink