• nátha
  • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

   A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

  • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

   Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

   Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

 • melanóma
  • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

   Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

  • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

   Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

  • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

   A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

 • egynapos sebészet
  • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

   Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

  • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

  • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

   Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Lovagkeresztet kapott a lúgos orvos áldozatát megkérdőjelező orvosszakértő

Lapszemle 2023.03.16 Forrás: Telex
Lovagkeresztet kapott a lúgos orvos áldozatát megkérdőjelező orvosszakértő

Vitatta azt is, hogy Renner Erika valóban életveszélyes állapotban volt, sőt, azt is, hogy valóban lúg okozta égési sérüléseit.

Március 13-án, a szokottnál csendesebben adták át a Belügyminisztériumban azokat, a március 15-i nemzeti ünnephez kapcsolódó elismeréseket, amelyeket Pintér Sándor belügyminiszter felterjesztésére adományozott idén Novák Katalin. A köztársasági elnök az egyéb díjak és elismerések kiosztása mellett a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjének polgári tagozata kitüntetést hagyott jóvá és adományozott: Dr. Nyulasi Tibornak, az Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály osztályvezető főorvosának, méghozzá „a közszolgálatban végzett több mint négy évtizedes kimagasló szakmai és vezetői tevékenysége elismeréséül” – derült ki a kormányzati honlapra feltöltött dokumentumból, írja a Telex

Bálint Natália opera-énekesnő hívta fel Facebook-oldalán a figyelmet arra, hogy a most Novák Katalin által kitüntetett Nyulasi Tibor az az aneszteziológus, aki az elkövető védőügyvédjének felkérésére, még 2017-ben „orvosszakértői véleményt” írt az úgynevezett lúgos orvos-ügyben.

A lúgos orvos, Bene Krisztián 2013. március 12-én támadta meg volt barátnőjét, miután a nő pár hónappal korábban szakított vele. Renner Erikát megkötözte, elkábította, és maró lúgot locsolt a nő nemi szervére és annak környékére. A Budai Irgalmasrendi Kórház volt kórházigazgatóját összesen hatszor ítélték el, a büntetőügy eljárási furcsaságokat is tartalmazott, ám végül, 2018-ban Bene jogerősen 11 év börtönbüntetést kapott, és örökre eltiltották az orvosi hivatástól is.

Bár a büntetőügyben Renner Erikát több szakértő is vizsgálta, születtek igazságügyi szakértői vélemények, 2017-ben Nyulasi Tibor védői felkérésre szakvéleményben igyekezett cáfolni, hogy az egyik legfontosabb bizonyíték, egy fecskendő kapcsolódhat a bűnesethez, ezen túl, a Telex birtokában lévő szakvélemény alapján Nyulasi vitatta azt is, hogy Renner Erika valóban életveszélyes állapotban volt, sőt, azt is, hogy valóban lúg okozta égési sérüléseit, nem pedig forrázás vagy akár forró kamillás borogatás.

További részletek a Telex cikkében.