• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Magyar Péter feljelentést tesz, a szóvivő reagál

Lapszemle MA 06:08 Forrás: telex.hu
Magyar Péter feljelentést tesz, a szóvivő reagál

A párt felszólította Orbán Viktort, hogy szakítsa meg az adriai nyaralását, hívjon össze rendkívüli kormányülést, nevezze meg a politikai felelősöket.

Magyar Péter feljelentést tesz a kórházi klímák ügyében foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés és annak minősített esete a több ember halálát okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt - írta a telex.hu.

A Tisza Párt közleménye szerint a feljelentést azért teszi a politikus, mert „a kormányzati szervek és egyes egészségügyi intézmények vezetői elmulasztották a kórházi klíma berendezések kötelező fertőtlenítését, karbantartását és javítását, illetőleg a magyar egészségügyi intézményekben az alapvető higiéniai szabályok betartását, betartatását és a kórházi mosdók fertőtlenítőszerrel és szappannal való ellátását.”

A klímaberendezések fertőtlenítésének elmaradásával és a fertőtlenítőszerek biztosításának hiányával a kormány és a kormányzati szervek olyan mulasztást követtek el, amely közvetlenül és közvetetten rengeteg kórházi beteg, dolgozó és látogató megfertőződéséhez és végső soron halálához vezethettek. A klímaberendezések rendszeres karbantartása miatti leállások okán pedig műtétek és létfontosságú kezelések maradtak és maradnak el.

A párt felszólította Orbán Viktort, hogy szakítsa meg az adriai nyaralását, hívjon össze rendkívüli kormányülést, nevezze meg a politikai felelősöket. Továbbiak a cikkben

Gyurcsányék az összeomlás szélére sodorták az egészségügyet

„A nemzeti kormány két és félszer annyit költ az egészségügyre, mint a baloldali Gyurcsány-kormány 2010-ben” – mondta Vitályos Eszter kormányszóvivő egy Facebookra feltöltött videóban a rossz kórházi körülményekre reagálva.

„A baloldal Gyurcsány Ferenc idején kórházakat zárt be és vitt csődbe” – kezdte mondandóját a kormányszóvívó, majd arról beszélt, hogy Gyurcsány Ferenc kormányzása alatt „600 milliárd forintot vontak ki az egészségügyből”, miközben elbocsátottak 6000 egészségügyi dolgozót. Vitályos szerint így Gyurcsány Ferencék „az összeomlás szélére sodorták az egészségügyet”.

A kormányszóvivő aztán vidámabb vizekre evezett, és hozzátette, hogy „a nemzeti kormány két és félszer annyit költ az egészségügyre, mint a baloldali Gyurcsány-kormány 2010-ben”. Vitályos szerint rengeteg egészségügyi fejlesztés valósult meg az elmúlt években Magyarországon, így például 91 kórházat és 54 rendelőintézetet is felújítottak, emellett pedig „az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb béremelési programját hajtották végre”. További részletek a teljes cikkben