• nátha
    • Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

      Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Még nincs vége a drogturizmusnak

Lapszemle Forrás: Magyar Hírlap

Főként az ozorai fesztiválról külföldre tartó fiataloknál találnak szereket.

Magyarországi fesztiválokról a horvát tengerpartra igyekvő fiatalok újabb csoportjánál találtak kábítószereket a hét végén a pénzügyőrök a letenyei határátkelőn. A lebukott fiatalok kilencvenkilenc százaléka az ozorai fesztiválról tartott Horvátországba. Az ozorai pszichedelikus fesztiválon történt augusztus 9-i razzia után a NAV munkatársai szigorúbban ellenőrizték az országhatáron azokat a „szakadt buszokat", amelyekben több fiatal együtt utazott. A szigorítás eredményeként az elmúlt napokban a vámvizsgálaton japán és izraeli állampolgároknál két esetben öt darab LSD-bélyeget, tíz gramm hasist és három gramm MDMA szintetikus kábítószert találtak – mondta Cséve Szabolcs, a NAV Nyugat-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense – írja a Magyar Hírlap – online.

A lebukott fiatalok 99 %-ka az ozorai fesztiválról tartott Horvátországba. A sajtóreferens hozzátette azt is, hogy az utóbbi tíz napban többségében holland, svájci, francia és magyar fiataloknál nyolc esetben találtak a pénzügyőrök kábítószert Letenyén. Az összesen két és fél kilogramm szerben találtak kokaint, heroint, LSD-t, MDMA-t, pszichedelikus gombát, marihuánát, hasisolajat és hasisgyantát.

Egy francia rendszámú lakóautó átvizsgálásakor a pénzügyőrök hat darab lőszerre bukkantak, majd egy párnahuzatból lefűrészelt csövű sörétes fegyver került elő. A lakóautó tulajdonosa nem rendelkezett fegyvertartási engedéllyel. Mint azt Cséve Szabolcs kifejtette, a Zala Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóság kábítószerrel való visszaélés, illetve lőszerrel vagy lőfegyverrel való visszaélés miatt tett feljelentéseket a nagykanizsai rendőrkapitányságon.

Mint ismert, az országos rendőrfőkapitány azután vonta vissza a sárbogárdi rendőrkapitány megbízását és rendelt el vizsgálatot, hogy augusztus 9-én razziát tartottak az ozorai fesztiválon. A rajtaütésen csaknem félezer hatósági ember vett részt, és négy embert vettek őrizetbe kábítószerrel való visszaélés gyanújával. Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője akkor úgy nyilatkozott: a fesztiválon külön „drogutca" volt, ahol a lakókocsikon feltüntették, milyen kábítószereket lehet kapni.