• nátha
  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

 • melanóma
  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

  • Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

   Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

  • Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

   Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

 • egynapos sebészet
  • Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

   Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

  • Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

   Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

  • Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

   Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

Megegyezett a nyíregyházi kórház a sebészekkel

Lapszemle 2021.02.25 Forrás: Népszava Online
Megegyezett a nyíregyházi kórház a sebészekkel

A sebészeti szakmák által kezdeményezett egyeztetéseken mindegyik fél a további biztonságos ellátás fenntartására törekedett.

Nincs veszélyben a betegellátás biztonsága Nyíregyházán – Megtévesztő volt a tárgyalások során kiszivárogtatott levél – reagált ezzel a címmel a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Facebook-oldalán arra, hogy kiderült, a nyíregyházi Jósa András Kórház traumatológusai és több másik osztály dolgozója tiltakozik az új munkaszerződések miatt, írja a Népszava.

Az egészségügyi dolgozóknak ez a hetük van még arra, hogy aláírják új szerződésüket. A március 1-jén hatályba lépő új jogviszony teljesen átalakítja az egészségügyben dolgozók munkakörülményeit és bérezését is. Aki nem írja alá a papírt, az nem dolgozhat állami vagy önkormányzati fenntartású intézményben. A nyíregyházi traumatológusok egy kiszivárogtatott levél szerint azért nem írnák alá a munkaszerződést, mert az nem tartalmazza az illetményen felüli egyéb juttatásokat, a foglalkoztatás minimum feltételeit, illetve nem biztosítja a jelenlegi foglalkoztatási körülményeket és jogokat, amellyel szerintük a munkáltató alapjaiban veszélyezteti az ellátás biztonságát. Az intézmény szerdai közleményében azt írta, hogy a Jósa András Oktatókórházról az egészségügyi szolgálati jogviszony megkötésével kapcsolatban olyan belső információk láttak napvilágot, amelyeket a további egyeztetés érdekében osztályvezető főorvosok juttattak el a főigazgatónak, és a tárgyalások a megegyezés szándékával azonnal megkezdődtek.

„A sebészeti szakmák által kezdeményezett egyeztetéseken mindegyik fél a további biztonságos ellátás fenntartására törekedett, a megegyezés megszületett”– jelentették be.

A lap szerda reggeli cikke szerint országosan feszültséget okozott a traumatológiákon dolgozók körében a szolgálati jogviszony aláírása, főképp amiatt, hogy mi lesz a korábbi extradíjakkal. Több városban is forronganak a sürgősségi osztályokon dolgozók is. Szolnokon, Zalaegerszegen, Szekszárdon, Szegeden is kifogásolják, hogy a kézhez kapott szerződésekben nincs nevesítve semmilyen, a sürgősségi munkát ösztönző, támogató pótlék. Miután ezek a plusz juttatások, úgy tűnik, elvesztek, a külsős orvosoknak sem vonzó a sürgősségi ügyelet. Ez máris problémát okoz jó néhány helyen az ügyeleti beosztások elkészítésében – értesült a Népszava. „Nettó ötezer forintos ügyeleti órabérről beszélünk, amit szeretnénk a továbbiakban is megkapni” – mondta a lapnak az egyik sürgősségi orvos.

Legolvasottabb cikkeink