• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Megpróbáltak Covid-oltást szerezni - tragikomédia

Lapszemle 2023.12.21 Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu
Megpróbáltak Covid-oltást szerezni - tragikomédia

Az EESZT csak a 3. és a 4. ismétlőoltás lehetőségét kínálta fel, az új Modernát nem, de még az ismétlőoltásokhoz sem adott időpontot.

A regisztráció nem működött. Ezután egyik kórházból a másikba küldtek minket az oltás miatt, sehol nem jártunk sikerrel. Még a Népegészségügyi Központ portása is feltelefonált kedvünkért az illetékesnek, hiába, írja a szeretlekmagyarorszag.hu

Első lépésben megpróbáltak időpontot foglalni valamelyik budapesti oltópontra az EESZT-n (Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér) keresztül. Legnagyobb meglepetésükre azonban hiába adták meg a honlapon a TAJ-számot és a születési évszámot, a rendszer kizárólag a 3. és a 4. ismétlőoltás lehetőségét kínálta fel, az új Modernát nem, de még az ismétlőoltásokhoz sem adott ki egyetlen időpontot sem. Többször, és több kolléga is próbálkozott, egyikük még a nagymamáját is megkérte erre, hiába.

Senki sem járt sikerrel. Ekkor döntöttek úgy, hogy inkább személyesen keresik fel az egyik nemrég újranyitott budapesti oltópontot.

Először a Dél-Pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetében próbálkoztak. Az egyik bejáratnál tanácstalanul néztek rájuk, amikor az oltópont felől érdeklődtek, majd azt javasolták, hogy inkább egy másik kapunál próbálkozzanak.  

Kisebb séta után a Szent László Kórházban már jó helyen kötöttek ki, viszont a lehető legrosszabb időpontban. Mint kiderült, ezen az oltóponton csak keddenként adják be a vakcinát, de mivel a következő kedden karácsony lesz, legközelebb január 2-án lesz itt oltási nap. Azt javasolták, hogy ha mindenáron oltakozni akarnak a nap folyamán, sétáljunk át az innen pár száz méterre található Heim Pál Gyermekgyógyászati Intézetbe, hátha ott nagyobb sikerrel járunk. Ez szintén a három újranyitott fővárosi oltópont egyike, jöhetett az újabb baktatás.

Bő fél óra alatt immár a harmadik kórházba érkeztek, ahol szintén nagyon készségesen próbáltak segíteni – mindhiába.

A Heim Pálban ugyanis a péntek az oltási nap, vagyis két nappal korábban érkeztek, mint a vakcina és a oltócsapat. Kiderült, hogy most már utcáról besétálva egyébként sincs sok esély vakcinához jutni, mert csak annyit bontanak ki, ahányan előzetesen regisztráltak azon az EESZT-n keresztül, amivel mi néhány órával korábban hiába próbálkoztak. Azt is elárulták, hogy két héttel ezelőtt senki nem jött koronavírus elleni védőoltás ügyében a megjelölt napon, a legutóbbi alkalommal azonban nagyjából már negyvenen tolongtak itt, akik kivétel nélkül az online felületen regisztráltak.

A kórházi információnál azt tanácsolták, hogy ha mindenképpen kell az oltás, akkor valahogyan oldjuk meg a regisztrációt az EESZT-n keresztül, vagy teljesen feleslegesen jövünk vissza pénteken, nem fogják beadni, mert nem lesz elég bontott oltóanyag.

További részletek a szeretlekmagyarorszag.hu-n.