• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

"Megszűnik a sorszámhúzás" - interjú az OOI főigazgatójával

Lapszemle 2019.08.01 Forrás: nepszava.hu

A sorszámhúzás megszüntetésével nem lesz értelme 6 órakor vagy előbb érkezni az intézetbe.

Előjegyzést vezetünk be, időpontra érkeznek majd a betegek – közölte Polgár Csaba, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója a Népszavával

Mától új előjegyzési rendszert vezettek be. Hogy működik?

Augusztus 1-től a gyógyszerterápiás konzíliumra a „B” Kemoterápiás Osztályra érkező betegeknél a terápiás terv felállításakor az onkológus meghatározza az elektronikus előjegyzési rendszerben a terápia kezdésének napját, és azon belül a kezelésre érkezés időpontját. A sorszámhúzásos rendszer megszűnik, a betegeket a terápia kezdésének napján is elosztva rendeljük vissza a kezelőorvoshoz. Az aznapi kezelést előíró orvos 7:30-tól hívja be a betegeket, a következő kezelésre érkező betegek 10 perces, míg az első vizsgálatra érkezők 30 perces időközökben kerülnek sorra. Az előjegyzési idő tájékoztató jellegű, a rosszabb állapotú, mentővel érkező betegek elsőbbséget élveznek. A várótermek ajtaját 7 órakor nyitjuk, mivel addig takarítanak. A sorszámhúzás megszüntetésével nem lesz értelme 6 órakor vagy előbb érkezni az intézetbe.

Mikor kezdődik a terápia és a vérvétel?

A terápiát megelőző vérvételek előző napon, ambuláns módon történnek, így a laboreredményre nem kell várni. A betegek egy része otthonához közeli szakrendelőből hozza a friss laboreredményt. Ez alól kivételt képeznek azok a betegek, akik utazási nehézségeik vagy rosszabb állapotuk miatt nem tudnak két egymást követő napon az intézetbe jönni. Tőlük 7:30-tól vesszük le a vért, és egy-másfél órán belül el is készül az eredmény. Utána kezdődhet a kezelés. Így a betegek többsége a 7:30-tól kezdődő vizsgálata és vérképének megtekintését követően a 95 székes, a modern kúraambulancia épületében kapja meg kemoterápiás infúzióját 8 órától. A 8/A épület földszintjén található központi gyógyszertárban előállított készítmények csőpostával, soron kívül kerülnek fel az ugyanebben az épületben található, légkondicionált 6-8 székes kúraellátó helyekre, ahol a legnagyobb kényelem mellett folyik a kezelés, ami összetételtől és dózistól függően 1-4 órát vesz igénybe.

...

Messziről is érkeznek emberek, akkor, amikor azt a közlekedés lehetővé teszi. Megtehetik, hogy nem nyújtanak menedéket a hajnalban utcára szoruló betegeknek?

Számos vidéki beteg érkezik minden nap intézetünkbe, akik egyébként a területileg illetékes megyei onkológiai központban is megkaphatnák a kezelést, mert a mi kiváló orvosainkban bíznak. A betegek személyes döntése, hogy felutaznak Budapestre a legmagasabb szintű onkológiai ellátásért. Ez fokozott megterhelést jelent onkológusaink számára, ők azonban hivatástudattal végzik áldozatos munkájukat a területen kívüli daganatos betegek esetében is. A várótermek ajtaját 7 órakor kinyitjuk. Augusztus 1. után is megnyitjuk a kapukat a betegek előtt, de ettől nem fog hamarabb elkezdődni a betegellátás. Visszautasítom azokat a vádakat, hogy embertelen intézkedéseket és körülményeket teremtenénk. Mindent megteszünk a daganatos betegek gyógyulásáért.

A teljes interjú a portálon olvasható.

Legolvasottabb cikkeink