• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Megtelt a halottasház a szombathelyi kórházban - Reagáltak

Lapszemle 2020.11.25 Forrás: 24.hu
Megtelt a halottasház a szombathelyi kórházban - Reagáltak

Igyekeznek méltóképpen gondoskodni az elhunyt betege elhelyezéséről, ezt most a külső telephelyek bevonásával tudtuk megoldani”

Hétfőn kapott a 24.hu néhány képet és egy levelet egy olvasótól, amelyben „a Markusovszky kórház proszektúráján levő áldatlan állapotokra” hívta fel a figyelmet. Ma reggelre annyi elhunyt került a halotthűtőbe, hogy húsz elhunyt egymás hegyén-hátán, a földön fekszik, a többi 32-t lehetett csak szabályosan tárolni – írta az olvasó, amihez fotót is csatolt. Ezt kegyeleti okokból nem tették közzé.

Megkérdezték a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórházat, hogy mi a magyarázat a méltatlan helyzetre. Erre konkrét válasz nem érkezett, de Káldy Zoltán orvosigazgató elismerte a problémát, bár szerinte nem alakult ki méltatlan állapot. A következő néhány sort küldte a 24.hu kérdésére válaszul: „Végtelenül elkeserítőnek tartjuk, hogy míg orvosaink és ápolóink megfeszített munkával betegeink gyógyulásáért küzdenek, egyesek kegyeletsértő módon próbálják meg lejáratni kórházunkat. A Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban minden körülmények között méltóképpen gondoskodunk a sajnálatos módon elhunyt betegeink elhelyezéséről, ezt most a külső telephelyek bevonásával tudtuk megoldani” – írta az orvosigazgató.

További részletek a cikkben.

Közleményben cáfol a Markusovszky Kórház

"Sajnálatos, hogy míg az orvosaink és ápolóink megfeszített munkával küzdenek a betegek gyógyulásáért, egyesek kegyeletsértő módon próbálják meg lejáratni kórházunkat és támadják a kórház dolgozóit" - írta a magyarhirlap.hu-nak eljuttatott közleményében a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház, melyben egy 24.hu oldalán megjelent cikkre reagáltak.

A cikkben azt állítják, hogy a szombathelyi kórházban már nem tudják tárolni a holttesteket. Az intézmény közlése szerint a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Patológiai Osztályának bonctermében 31, külső telephelyein 12 férőhelyes halotthűtő van. Hozzáteszik, hogy ez általában elegendő, amennyiben azonban további helyekre van szükség, akkor a Temetkezési Vállalat kapacitásai is rendelkezésre állnak.

A közlemény rámutat, hogy ahogy az egész világon, úgy a járványhelyzet miatt a szombathelyi kórházban is megnövekedett az elhunytak száma, a hűtési kapacitást ezért más halotthűtők igénybevételével növelték, és ha szükséges, tovább növelik majd. 

Legolvasottabb cikkeink