• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

Megtették a Föld-Hold közötti távolságot

Lapszemle 2020.07.09 Forrás: szon.hu
Megtették a Föld-Hold közötti távolságot

Mintegy 17 ezer embernek nyújtottak segítséget, több mint 400 ezer embert ellenőriztek a határon a veszélyhelyzet idején a mentők.

Büszkén mondhatjuk, hogy derekasan helyt álltak bajtársaink a veszélyhelyzet idején, mintegy 17 ezer embernek nyújtottak segítséget, akik fertőzöttek vagy fertőzött-gyanúsak voltak, több mint 400 ezer embert ellenőriztek a határon, mentőautóink lefutották a Föld-Hold közötti távolságot. A gépjárműpark folyamatos fiatalítása nemcsak a veszélyhelyzetben fontos, ám most még inkább fel kell készülni a következő időszakra, a legmagasabb ellátási színvonal biztosításához korszerű mentéstechnikai eszközökre van szükség – mondta el dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója Rakamazon, ahol egy új mentőautó állt szolgálatba - számolt be az eseményről a szon.hu.

Az ünnepélyes átadón elhangzott, az országban 255 mentőállomás működik, a rakamazi a kisebbek közé tartozik, 14 munkatárs (mentőápoló, mentőtechnikus és gépkocsivezető) teljesít szolgálatot, és ha szükséges, mentenek a szomszédos megyékben is.

A korszerű Volkswagen Crafter típusú mentőautó még a tavalyi beszerzésből gurult a Tisza-parti városba. Azóta a 151 egységből álló flottát százzal bővítették, így olyan részekre jut az állami beszerzésből, ahol a mentők átlagéletkora meghaladja az öt évet.

Az elmúlt években mintegy 3 milliárd forint összértékben szereztünk be a sürgősségi ellátáshoz szükséges gépeket, eszközöket. Minden évben átnézzük, hogy melyik állomásnak mennyi feladata volt az előző évben, megnézzük az autók számát, állapotát, életkorát. Ahol többet futnak a kocsik, ott cserélünk, hiszen kizárólag biztonságos járművel tudunk, gyorsan kiérkezni egy helyszínre és ellátni a beteget – árulta el a lapnak dr. Csató Gábor főigazgató, milyen szempontok alapján dől el, hol korszerűsítik a gépjárműflottát. Rakamazon és az állomáshoz tartozó 5 településen nincs nagy leterheltség, de Záhonyban a határ közelsége miatt is erősíteni kell a sürgősségi ellátást.

Dr. Csató Gábortól megtudták, az Észak- alföldi régióban mentősökből nincs hiány, minden státusz fel van töltve.

Legolvasottabb cikkeink