• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Megvizsgálták, ilyen hatással van a szervezetre a cukorfogyasztás

Lapszemle MA 06:02 Forrás: hvg.hu
Megvizsgálták, ilyen hatással van a szervezetre a cukorfogyasztás

A vizsgálatok arra derítettek fényt, hogy azok, akik nagy mennyiségű hozzáadott cukrot fogyasztanak, idősebb sejtekkel rendelkeznek.

Régóta mondogatják már a tudósok, hogy a cukorbevitel nem tesz jót az egészségnek – elég csak a fogakra gondolni –, most azonban egy olyan hatását is feltárták, amit mindenki szeretne elkerülni. A Berkeley Egyetem tudósai a vizsgálatuk során azt találták, hogy az olyan ételek fogyasztása, amelyek hozzáadott cukrot tartalmaznak, felgyorsítja a biológiai öregedést – írja a Science Alert. A hatást ráadásul az sem segít kivédeni, ha emellett egyébként egészségesen táplálkozik az ember.

A JAMA Network Open tudományos lapban megjelent publikáció szerint a kutatók 342 középkorú nőt vontak be a kutatásba (fehér és színes bőrűeket egyaránt).

A vizsgálatok arra derítettek fényt, hogy azok, akik nagy mennyiségű hozzáadott cukrot fogyasztanak, idősebb sejtekkel rendelkeznek.

A kutatók szerint mindez magyarázatot adhat arra, miért néznek ki idősebbnek vagy fiatalabbnak az egyes azonos korú emberek. Úgy vélik, a cukorbevitel fontos, ugyanakkor eddig figyelmen kívül hagyott tényezője az öregedésnek. Továbbiak a cikkben