• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Mentő vitte kórházba a túlhajszolt Moldovát

Lapszemle Forrás: blikk.hu

Aggasztó híreket kaptunk Moldova Györgyről (78).

Hazánk egyik legnépszerűbb íróját mentővel vitték kórházba kedd este, infarktus tüneteivel. 2002-ben volt már egy súlyos szívrohama, akkor orvosai figyelmeztették, ha nem vesz vissza a tempóból, ez megismétlődhet, az életébe kerülhet. Nem vette komolyan a figyelmeztetést – írja a blikk.hu portálja.

Szívinfarktusom volt, de megvagyok, köszönöm. Úgy tűnik, pihennem kell! – mondta megtörten Moldova György, akit telefonon ért utol a Blikk, miután értesült róla, hogy kórházba szállították. Aggódni mindig kell, mert az élet az olyan, hogy elmúlik – tette még hozzá az író, akit első infarktusa után kényszerpihenőre fogtak orvosai, ám néhány hónap múlva újra belevetette magát a munkába. Azóta 11 könyvet írt, ami saját bevallása szerint is napi 5-8 óra írást jelentett. Ráadásul nemcsak az íróasztalnál ülve hajszolta magát. 2007-ben az Ormánságról szóló könyve elkészítéséhez például leköltözött egy eldugott dél-baranyai településre, Sellyére. Orvosai határozottan tiltották neki, hogy így cselekedjen, tisztában volt vele, mekkora kockázatot vállal, ő mégis megtette.

Már régen tudom, hogy az ember, ha eléri a szívinfarktus, nem az orvos, hanem a mentő kezében van. Tudom én, hogy arrafelé az egysávos utakon nem biztos, hogy időben megérkeznének, de mivel én az infarktust már átéltem, nyugodtan kijelenthetem: inkább az, mint egy hosszan tartó szenvedés - magyarázta öt évvel ezelőtt, miért is képtelen visszavenni a tempóból. Nem csoda hát, hogy újra megtörtént a baj, szervezete megpróbált megálljt parancsolni neki. Szerencsére nem úgy, ahogy az az első pillanatban tűnt. Tegnap ugyanis Moldova György már az egyik budai klinika pszichiátriai osztályán pihent. Úgy tűnik, a szívinfarktusra utaló tüneteket, a nyomó mellkasi fájdalmat, a légszomjat, a zsibbadást a karban mégsem szívroham okozta. Talán mondhatni, szerencsére a túlhajszoltság jelei voltak. Ezt persze ugyanúgy komolyan kell venni, mint az infarktust, hiszen a teljes idegi kimerültség ugyancsak nem játék – húzza alá a portál.

Egyelőre nem tudni, ezúttal meddig tart majd a népszerű író kényszerpihenője, mikor hagyhatja el az intézményt, és ezúttal vissza tud-e venni a tempóból. A Blikknek ugyanis arról beszélt a kórházi ágyáról is, mennyire fájlalja, hogy így most nem tud dolgozni. Éppen ezért bízik abban, hogy mielőbb hazamehet.