• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Mentőst is érhet baleset. De ilyen?

Lapszemle Forrás: Petőfi Népe

Ritkán, de előfordul, hogy a balesethez riasztott mentősöket is baj éri.

Nincs szerencséjük a kecskeméti mentősöknek az új mentőgépkocsival: a sárga autó fél éven belül másodszor tört össze baleset során. Először még februárban, Kecskemét belvárosában. Második alkalommal pedig - mint arról a Petőfi Népe beszámolt - most kedden az M5-ös autópályán, Lajosmizse határában történt "tömegkarambolban".

A Szeged felé vezető oldalon előbb két román rendszámú autó ütközött össze, majd egy Dacia az árokba borult. Ebben a balesetben ketten sérültek meg. A helyszínre riasztott mentők éppen megérkeztek, amikor az egymással szemben megálló mentőautók közé becsapódott egy Lada Samara, és elütötte az első baleset sérültjeinek segédkező mentőgépkocsi-vezetőt – olvasható a Petőfi Népe – online oldalán.

A Lada mindkét mentőautó elejét összetörte. Információik szerint az egyik Örkényből érkezett, míg a másik a kecskeméti "sárga" mentőautó volt. Az elsodort gépkocsivezető a Lada sofőrjéhez hasonlóan könnyebb sérüléseket szenvedett, de mivel nagyon fájlalta a hátát, kollégái mentőhelikoptert küldtek érte. Szerdán már otthon volt, szerencsére talán nem esett komolyabb baja - nyilatkozta dr. Cserjés Andrea, az Országos Mentőszolgálat dél-alföldi regionális szervezetének orvosigazgató-helyettese.

- Természetesen nagyon sajnáljuk az esetet, kollégánkat és az autót is. Ilyen emlékeim szerint az elmúlt tíz évben nem történt, hogy egy mentőst elütöttek volna, az viszont előfordult, hogy a mi gépkocsink más járművel ütközött. Az előzetes jelzések szerint egyébként az új mentőkocsi két héten belül újra üzembe állítható. Kiesése nem okoz problémát, rendelkezünk megfelelő tartalékautóval. Kollégánk nem hibázott a mentésnél – fűzte hozzá Cserjés Andrea.

- A mentősök természetesen egy ilyen szituációban úgy próbálnak - helyezkedni, hogy biztosítsák a baleseti helyszínt, és közben folytassák a sérültek ellátását – emelte ki az orvosigazgató-helyettes, aki hozzátette azt is, az autópálya a lehető legveszélyesebb helyszín, még a leállósávban sem lehet biztonságban tartózkodni hosszabb ideig, hiszen az autósok száguldanak. A forgalmat lehetetlen megállítani, pedig ezzel ennél az esetnél is próbálkozott egy kollégánk. Amit mi tenni tudunk, hogy azonnal értesítjük a rendőrséget, ha kiérkezésünkig ez nem történt meg.