• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Hány éves kortól ajánlott az anyajegyszűrés?

   Hány éves kortól ajánlott az anyajegyszűrés?

  • Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

   Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

  • Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

   Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

 • egynapos sebészet
  • Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

   Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

  • Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

   Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

Messze az egészségügy színvonala romlott a leginkább

Lapszemle 2022.12.02 Forrás: nepszava.hu
Messze az egészségügy színvonala romlott a leginkább

Aki ma Magyarországon valódi esélyt szeretne magának biztosítani a gyógyulásra, annak magánegészségügyi ellátást kell igénybe vennie.

A Policy Solutions kutatása szerint a magyarok a megélhetés magas költségeit tartják a legfőbb problémának (43 százalék), ezt követően pedig az alacsony fizetéseket (41 százalék). Harmadik helyen az egészségügyi ellátás alacsony színvonalát említették a legtöbben (28 százalék). Az egy évvel korábban mért sorrend nem változott: a problématérkép negyedik helyén változatlanul a korrupció szerepel (24 százalék) - ismertette a nepszava.hu.

Az állami szolgáltatásokat vizsgálva legtöbben a katasztrófavédelem és a tűzoltóság működésével elégedettek (48 százalék). A Policy Solutions kutatása öt olyan területet talált, amelyről többen vannak rossz véleménnyel, mint azok, akik pozitív értékelést adtak. A közmédia színvonala, a közlekedés és az utak állapota, a közoktatás, a szociális ellátórendszer, valamint a közegészségügy helyzete miatt fejezték ki legtöbben nemtetszésüket.

A magyarok szerint 2010 óta messze az egészségügy színvonala romlott a leginkább: 48 százalék sorolta azon három terület közé, amelynek minősége a legnagyobb mértékben csökkent az elmúlt tizenkét évben. A dobogó második és harmadik fokára a szociális ellátórendszer (24 százalék) és a közoktatás (23 százalék) került.

Ismerős a kép rajzolódott ki akkor is, amikor az egészségügy problémái kerültek terítékre: nincs elég egészségügyi szakember, hosszúak a várólisták, túlterheltek és nincsenek megbecsülve az egészségügyben dolgozók.

A magyarok több mint háromnegyede úgy véli, aki ma Magyarországon valódi esélyt szeretne magának biztosítani a gyógyulásra, annak magánegészségügyi ellátást kell igénybe vennie. A megkérdezettek csaknem négyötöde gondolja azt, hogy a társadalombiztosításnak fizetnie kellene a magánegészségügyi ellátást is abban az esetben, ha az állami egészségügy nem tudja a betegek számára rövid időn belül biztosítani a szükséges diagnózis felállítását vagy a kezelést. Szintén elsöprő többség támogatja az ápolók bérrendezését. További részletek a teljes cikkben olvashatók