• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Mesterséges intelligencia: elkészült az MI akcióterv

Lapszemle 2019.10.19 Forrás: gyártástrend.hu
Mesterséges intelligencia: elkészült az MI akcióterv

Egymillió magyar ember megszólítása a cél azzal az üzenettel, hogy a mesterséges intelligenciától nem kell félni, mivel az egy mindennapi életünkben jelen lévő technológia.

Az akcióterv kiemelt célja, hogy áttörést érjen el a mesterséges intelligencia társadalmi tudatosításában. „Skandináv mintára ezért meghirdetjük az AI Challenge-et, amelynek keretében azt szeretnénk, hogy 2020 végére legalább százezer magyar polgár végezzen el egy alapozó MI kurzust. Az ismeretek egy online képzésen, valamint a Csodák Palotájával közösen létrehozandó állandó MI kiállításon sajátíthatók el, ahol a látogatók különböző MI-alapú élménytechnológiákat próbálhatnak ki. A sikeres a résztvevők online tanúsítványt kapnak” – jelentette be Jakab Roland, az MI Koalíció elnöke, tudósít a Gyártástrend.

A széleskörű társadalmi tudatosítás keretében még ennél is nagyratörőbb a cél: egymillió magyar ember megszólítása azzal az üzenettel, hogy a mesterséges intelligenciától nem kell félni, mivel az egy mindennapi életünkben jelen lévő technológia, amelyet közös gazdasági és társadalmi erőfeszítéssel saját előnyünkre kell és lehet fordítani. Ebben segítségre lesz a hazai MI tevékenységekről áttekintést nyújtó AI Hungary központi weboldal, ismeretterjesztő videók készülnek, illetve MI kiállításokra kerül sor. Emellett országos szervezetekkel működünk együtt, hogy közösen dolgozzuk ki a saját célcsoportjuknak megfelelő üzeneteket a technológia társadalmi megismertetése érdekében, tette hozzá Jakab Roland.

Az intézkedéscsomag kulcseleme az MI ökoszisztéma szervezetrendszerének definiálása, amely az MI Kiválósági Központra és az MI Koalícióra épül. A Kiválósági Központ elsősorban a mesterséges intelligenciához kapcsolódó alkalmazott és az alapkutatásokat koordinálja, míg az MI Koalíció a piacszervezés és általános tájékoztatás mellett brókeri funkcióban ökoszisztéma építést és menedzsmentet, továbbá MI képzésszervezést végez. „A két entitás együttműködése a teljes innovációs értékláncot támogatja az oktatástól a piacépítésen és bevezetéseken át a szinergikus alkalmazott kutatásokig. Ezáltal egy európai gondolkodási rendszerhez jól illeszkedő intézményi struktúrát kapunk két, a területen már erős legitimitással rendelkező intézményre építve” – hangsúlyozta Jakab Roland.

Legolvasottabb cikkeink