• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Miért balhézol drágám? A nő nem felejt, inkább listát készít

Lapszemle Forrás: sonline.hu

A férfiaknak fogalma sincs arról, milyen kiváló és ösztönös emlékezőtehetséggel bírnak a nők.

Egy-egy veszekedés elültével sok férfi meg van győződve róla, hogy a vihar utáni csend egyben azt is jelenti, végleg túl vannak az egészen. Mintha az lenne a harmónia és boldogság alapelve: „ha nem veszekszünk, minden rendben van". Vajon a nők is így gondolják? – teszi fel a kérdést a sonline.hu portálja.

Sok kapcsolatban gyakori konfliktusforrás, hogy a férfiak többségének fogalma sincs arról, milyen kiváló és ösztönös emlékezőtehetséggel bírnak a nők, amikor magukban leltárt készítenek arról, mit tesznek meg ők a párjukért, és mit (nem) kapnak cserébe – és hogy ez a leltár és mérlegelés minden veszekedés alkalmával ott lebeg a szemük előtt. Nem az aznapi, aktuális oldalon megnyitva, hanem mindig teljes egészében, kapcsolatuk első pillanatától kezdve, és hajlamos is megmutatni magát, ahányszor csak lehetőség van rá – emeli ki Pál Judit mediátor.

S míg a férfiak többsége ilyenkor nem is tud erről a listáról, és fogalma sincs arról, tulajdonképpen mit is követett el már megint, a nők többségének fogalma sincs arról, hogy a férfi ilyenkor azt sem tudja, mit várnának tőle. Hiszen az ő számára a vita vége annyit jelentett, hogy a probléma (akárhogyan is, de) megoldódott, a feszültség megszűnt, minden a legnagyobb rendben. Felejtésre érett az egész, lehetőleg azonnal és véglegesen. Eszükbe sem jut, hogy az ő számukra megszűnt feszültséget a feleségük viszi tovább, hatványozottan hozzáadva azt az összes eddig köztük felmerült (és valójában fel nem oldott) feszültséghez.

Mivel egyik fél sem tudja, érti, mi is történik a másikban, és hogyan lehetne azon változtatni, a helyzet ismétlődése szinte borítékolható. Ami aztán rövid időn belül oda vezet, hogy mindketten azt érzik, ez egy ördögi kör, hiába tesznek meg mindent, ami tőlük telik, nem működik semmi. Pedig mindketten szeretnék – mutat rá Pál Judit.

Olykor már az is nagyon sokat javíthat egy kapcsolat minőségén, ha tudjuk és értjük, hogyan működik a másik. Sokkal könnyebb úgy továbblépni a változás felé, és mindkét fél számára kielégítő megoldási lehetőségeket találni, ha közben észben tudjuk tartani, nem velünk van baja, egyszerűen csak ez a „gyári programja", és ebből kiindulva közeledünk egymás felé – teszi hozzá a mediátor.

Legolvasottabb cikkeink