• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Minden ötödik ember a halálba eszi magát

Lapszemle 2019.04.05 Forrás: index.hu
Minden ötödik ember a halálba eszi magát

2017-ben 11 millió korai halál volt az egészségtelen ételek számlájára írható.

A világ egyik vezető orvosi tudományos folyóiratában, a Lancetben jelent meg az a globális, 195 ország adatait összegző tanulmány, amelynek megállapításai szerint a Föld népességének 20 százaléka az egészségtelen táplálkozás miatt hal meg idejekorán - írta az index.hu. A kutatás szerint, amelyet a Global Burden Disease 2017 (a betegségek globális terhét vizsgáló) tudományos konzorcium közreműködői készítettek, 2017-ben 11 millió korai halál volt az egészségtelen ételek számlájára írható. A közvetlen vezető halálokok a szív- és érrendszeri betegségek voltak, őket követték a daganatos megbetegedések és a II-es típusú cukorbetegség.

A leggyakoribb kiváltó oka a korai halálesetekneka túlzott nátrumfogyasztás (főként konyhasó formájában), ezt követte a kevés teljes őrlésű gabona és a kevés gyümölcs fogyasztása.